vineri, 14 ianuarie 2011

Rovinieta online

De fiecare dată când am un drum de făcut (nu foarte des, dar suficient încât să nu pot să fiu numit şofer de duminică) şi evident am bani de dat pe benzina a cărei preţ este aliniat la U.E. (a nu se citi Udrea Elena), mă opresc să alimentez şi să cumpăr ceea ce se numeşte rovinietă.
Mă întreb demult ce face un cetăţean care de exemplu locuieşte în Bragadiru (localitate aflată la câţiva kilometri de Bucureşti), sau în Buftea, ştiut fiind faptul că majoritatea locuitorilor acestor aşezări umane lucrează în capitală. Oare îşi fac rovinietă pe un an întreg?

 Trecem peste întrebările mele existenţiale şi ne întoarcem la subiect adică la rovinietă.
Site-ul în cauză oferă (ceea ce nu ştiam până acum) posibilitatea achiziţionării acestor chestii online, asta pentru că oricum trebuie să le cumpărăm, chiar dacă practic banii daţi pe ele nu se regăsesc în infrastructură, aşa cum se întâmplă în alte ţări. Cum eu sunt un cetăţean onest, căruia nu-i place să ia amendă aiurea, treaba asta cu roviniete.ro, unde poti să-ţi cumperi una online e chiar utilă.
Să zicem că uiţi de ea şi te trezeşti pe drum. Să mai zicem că ai la tine laptop-ul şi un stick de internet (fie el in cea mai mare retea sau intr-una mai mică dar mai bună). Tragi pe dreapta, infigi stick-ul, intri pe site şi o cumperi, îţi vine pe mail, aşa că singura problemă pe care ai putea s-o ai este să te oprească organele şi să se uite cruciş la ecranul laptop-ului tău sau, mai rău, să facă mişto de tine precum că încerci să faci tu mişto de ei. Însă acum nu te mai opreşte nimeni, fiind electronică, decât dacă n-o ai.

A! Uitasem, ca s-o cumperi online ai nevoie logic şi de card, fie el Visa sau Master Card, dar de obicei nu asta e problema românului, ne descurcăm foarte bine când vine vorba de carduri cu care să ne facem datorii…
Şi dacă ar exista vreo sugestie, ar fi aceea de a avea posibilitatea să plătesc şi prin SMS, sau Mobile Pay, cum i se mai spune, asta pentru că există încă destui oameni care n-au card disponibil sau nu-l au deloc.

Dar poate pe viitor…

Sursa: Cuzu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu