miercuri, 5 ianuarie 2011

S-au scumpit vinietele pentru Ungaria!

Mai bine pe drumurile noastre decat pe drumurile lor! Nu de alta, dar sunt mai ieftine. Anul Nou a adus scumpiri ale taxelor de drum din Ungaria. Acestea au crescut cu aproape 8% din 2011. Prin comparatie, in Romania preturile rovinietelor, care oricum erau mult mai mici decat in Ungaria, au ramas aceleasi ca anul trecut, anunta site-ul www.roviniete.ro.

Vestea buna este insa ca ungurii au eliminat tariful diferentiat pentru sezonul de vara. Astfel, vignieta pe patru zile va avea acelasi pret tot timpul anului. Pana anul trecut, soferii care cumparau acest tip de vignieta in perioada mai septembrie plateau cu peste 30% mai mult decat in restul anului.


Vinieta de Ungaria de 5 ori mai scumpa decat rovinieta!

Daca in 2010 pretul unei viniete Ungaria pentru autoturisme (autovehicule cu masa autorizata de pana in 3,5 tone) valabila patru zile era de 1170 de forinti (HUF) sau 1530 HUF in perioada de vara, adica intre 4 si 5,5 euro, acum tariful a ajuns la 1650 HUF, respectiv aproape 6 euro. In ceea ce priveste vinieta de o luna, pretul acesteia a crescut cu un euro, ajungand la 4.500 HUF, adica 16 euro.

Scumpirea e resimtita in buzunare si mai rau cand vine vorba de cumpararea unei viniete valabile un an, in cazul careia pretul a urcat cu aproape 10 euro, de la 134 de euro la 144 de euro, echivalentul a 40.000 de forinti.

Prin comparatie, in Romania rovinieta de sapte zile costa 3 euro, cea de o luna 7 EUR, iar rovinieta valabila un an nu depaseste 28 de euro, adica de 5 ori mai putin decat la vecinii ungari.


Economie la plata online

Daca scumpirile nu aveti cum sa le evitati, puteti insa sa economisiti timp, nervi si bani cumparandu-va vinieta de Ungaria din acelasi loc de unde o luati pe cea de Romania: de pe site pe site-ul www.roviniete.ro! Printr-un singur click veti primi imediat vinieta, care este emisa si expediata 100% electronic. Prin intermediul site-ului, plata vinietei de Ungaria se face in LEI, evitandu-se astfel pierderea de bani cauzata de conversia valutara.


Firma Scala Assistance SRL esre distribuitor de viniete autorizat de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si de State Motorway Management Company Ltd. (Allami autopalya Kezelo Zrt.) din Ungaria.

Sursa: CityNews.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu