duminică, 9 ianuarie 2011

Rovinieta electronica - acum si online!

Dragi soferi! V-ati saturat ca de fiecare data cand plecati din oras sa cautati prin nenumarate benzinarii si oficii postale o Rovinieta? Ei bine, de acum este posibila achizitionarea online a acesteia. Daca inainte nu prea gaseati rovinieta pentru perioada dorita, acum pe siteul roviniete.ro aveti posibilitatea sa alegeti dintre: 7 zile, 30 de zile, 90 de zile si 12 luni. Preturile pleaca de la 3 si ajung pana la 28 euro pentru un autoturism.

Siteul www.roviniete.ro este unul acreditat de C.N.A.D.N.R si va ofera mai multe servicii. In primul rand exista un calculator de viniete atat pentru Romania cat si pentru Ungaria. Acesta calculeaza pretul rovinietei in functie de automobil (de la autoturism si pana la TIR). Daca aveti mai multe masini atunci puteti cere o oferta personalizata. Este foarte interesant pentru ca rovinieta este trimisa imediat prin email, dupa ce faceti plata acesteia, atat direct de pe cardul dumneavoastra, cat si cash, la banca.

De ce sa achitati rovinieta?

Lista camere video rovinietaIn prima luna de la introducerea rovinietei electronice (octombrie 2010) peste 50% din masinile verificate nu au avut platita taxa de drum. Acest lucru a insemnat nenumarate amenzi (si implicit mai multi bani la stat, nu?). Daca pana acum unii soferi mergeau la risc, fara sa-si cumpere rovinieta, gandindu-se ca fie nu vor fi opriti, fie negociaza cu domnul politist, de acum treaba nu mai sta la fel.

Au fost amplasate peste 10-15 camere video pe drumurile nationale care "iti trimit" amenda direct la domiciliu daca nu ai rovinieta cumparata. Cum e posibil acest lucru? Ei bine camerele sunt capabile sa citeasca numarul de inmatriculare al automobilului, interogheaza baza de date in care sunt inregistrate toate masinile ce au achitata taxa de drum, iar daca nu este gasit se face legatura cu baza de date a DRPCIV pentru identificarea contravenientului. Aceste operatii se petrec in cateva secunde, totul fiind online. Odata identificat proprietarului masinii, i se intocmeste un proces verbal si este trimis prin posta.

Probabil gandul va zboara acum la acoperirea numarului de inmatriculare sau ascunderea acestuia in vr-un fel. Sa stiti ca politistii din trafic "ofera" amenzi chiar si in cazul in care nu curatati mizeria de pe placuta de inmatriculare. Acestea pleaca de la 120 de lei.

Daca nu ati achitat taxa de drum trebuie sa platiti atat amenda cat si despagubiri. Amenzile sunt intre 250 si 4500 de lei, iar despagubirile sunt in functie de masina, intre 28 si 1210 euro. Cu banii dati pe amenda si despagubiri va puteti face rovinieta pentru 2 ani de zile. Ce faceti, mai riscati?

Lista cu camerele video pentru rovinieta electronica:
1. Autostrada A1 la km 70 + 460 m
2. Autostrada A2 la km 12 + 450 m
3. DN1 Bucuresti - Ploiesti la km 48 + 800 m
4. DN2 Buzau - Rm. Sarat la km 115 + 080 m
5. DN2A Slobozia - Constanta la km 113 + 500 m
6. DN5 Bucuresti - Giurgiu la km 28 + 120 m
7. DN7 Rm. Valcea - Sibiu la km 188 + 900 m
8. DN6 Bucuresti - Alexandria la km 60 + 450 m
9. DN7 Deva - Arad la km 411 + 865 m
10. DN17 Vatra Dornei - Bistrita la km 85 + 380 m

Atentie! Acestea sunt doar 10 locatii fixe, alte 84 de camere sunt mobile si verifica instantaneu plata taxei de drum.

Sursa: Alistar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu