joi, 25 august 2011

Cati clujeni au fost prinsi circuland fara rovinieta?


Daca inaintea introducerii posibilitatii de achizitionare online a rovinietelor doar 35% dintre proprietarii de autovehicule isi cumparau rovinieta, acum numarul acestora a crescut la 45%. Un lucru imbucurator, insa procentul este, in continuare, mic.

De la data intrarii in functiune a sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control al rovinietei, aproape 3.000 de autoturisme inmatriculate in judetul Cluj au fost sanctionate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.
Potrivit datelor CNADNR, clujenii au fost prinsi fara rovinieta in perioada 1 octombrie si pana in prezent, fiind sanctionate 2.917 numere de inmatriculare unice. Acestea au fost surprinse pe tot teritoriul tarii. In schimb, in judetul Cluj, in aceeasi perioada, au fost sanctionate 2.673 numere de inmatriculare unice, conform inregistrarilor de la punctele mobile de control.
La nivel national, au fost sanctionati 107.857 de contravenienti unici, cei mai multi fiind prinsi in Bucuresti, Buzau si Prahova.

“In continuare se primesc amenzi de acum sase luni. Pana nu se ajunge la zi cu trimiterea amenzilor, soferii nu vor constientiza importanta si utilitatea rovinietei”.

Amenzile contraventionale aplicabile utilizatorilor in cazul lipsei rovinietei valabile sunt cuprinse intre 250 si 4000 de lei. In plus, cuantumul tarifului de despagubire aplicabil in cazul lipsei rovinietei valabile este cuprins intre 28 de euro pentru autoturisme si 1210 de euro, in functie de tipul vehiculului.

Rovinieta pentru un autoturism, valabila un an, costa 28 de euro. O singura amenda cu despagubirea aferenta este de minim 250 de lei plus 28 de euro.

Totusi, tendinta este de a se cumpara roviniete pe perioade mai scurte. “Poate si din cauza crizei, oamenii isi planifica cu mai multa atentie calatoriile si isi achizitioneaza rovinietele doar pentru perioadele in care ies din oras”, mentioneaza Dan Ciceu, reprezentant rovinieta.online.

Solutia cea mai simpla pentru a va cumpara rovinieta ramane www.rovinieta.online. Dureaza doar doua minute sa va inregistrati datele masinii, iar rovinieta este emisa imediat. Nu are rost sa riscati o amenda usturatoare, cand e atat de usor sa va achizitionati rovinieta.


Sursa: Mesagerul de Cluj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu