marți, 13 septembrie 2011

Ce riscam circuland fara rovinieta

Daca inaintea introducerii posibilitatii de achizitionare online a rovinietelor doar 35% dintre proprietarii de autovehicule isi cumparau rovinieta, acum numarul acestora a crescut la 45%. Un lucru imbucurator, insa procentul este, in continuare, mic.

De la data intrarii in functiune a sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control al rovinietei, aproape 3.000 de autoturisme inmatriculate in judetul Cluj au fost sanctionate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Amenzi cu sase luni in urma
Potrivit datelor CNADNR, din octombrie pana acum au fost sanctionati la nivel national pentru lipsa rovinietei 107.857 de contravenienti unici, cei mai multi fiind prinsi in Bucuresti, Buzau si Prahova. In judetul Cluj numarul celor sanctionati, potrivit punctelor de control, a ajuns la 2.673. “In continuare se primesc amenzi de acum sase luni. Pana nu se ajunge la zi cu trimiterea amenzilor, soferii nu vor constientiza importanta si utilitatea rovinietei”, puncteaza Dan Cobeanu, reprezentant Rovinete.ro.
Amenzile contraventionale aplicabile utilizatorilor in cazul lipsei unei roviniete valabile sunt cuprinse intre 250 si 4.000 de lei. In plus, cuantumul tarifului de despagubire aplicabil in cazul lipsei unei rovinete valabile este cuprins intre 28 si 1.210 de euro, in functie de tipul vehiculului.

In doua minute
Chiar daca rovinieta pe un an, pentru un autoturism, costa 28 de euro, tendinta este de a se cumpara roviniete pe perioade mai scurte. “Poate si din cauza crizei, oamenii isi planifica cu mai multa atentie calatoriile si isi achizitioneaza rovinietele doar pentru perioadele in care ies din oras”, explica Dan Ciceu, reprezentant Rovinete.ro.
Solutia cea mai simpla pentru a va cumpara rovinieta ramane www.roviniete.ro. Dureaza doar doua minute sa va inregistrati datele masinii, iar rovinieta este emisa imediat. Nu are rost sa riscati o amenda usturatoare, cand e atat de usor sa va achizitionati rovinieta.

Sursa: CityNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu