luni, 27 decembrie 2010

Rovinieta

O cheltuiala in plus pentru soferi va fi intotdeauna rovinieta. Nu este placuta, nimeni nu ar plati-o, dar din pacate este obligatorie. Si pentru ca nu era destul, s-au introdus rovinietele electronice, cele vechi urmand sa iasa din uz dupa expirarea termenului de valabilitate.
Cum sunt identificate aceste roviniete? Autoritatile au pus in functiune un sistem informatic de urmarire a autovehiculeleor pentru a verifica daca acestea au sau nu rovinietele respective, masinile urmand sa fie filmate in trafic. Ce inseamna asta ? Inseamna o amenda usturatoare pentru ca si acestea s-au marit !
Ca sa evitati aceste amenzi exista o singura solutie: sa cumparati rovinieta ! Cel mai bun loc de unde puteti sa faceti asta este aici : www.roviniete.ro .
Nu stiti cat costa una ? Puteti intra foarte rapid aici : calculator roviniete si programul site-ului va va spune exact cat costa, dupa ce veti specifica tipul autoturismului si data intrarii rovinietei in vigoare.

De exemplu, pentru un autoturism aveti urmatoarele optiuni :
- Pentru o valabilitate de 7 zile : 3 euro
- Pentru o valabilitate de 30 zile : 7 euro
- Pentru o valabilitate de 90 zile : 13 euro
- Pentru o valabilitate de 12 luni : 28 euro
Pretul rovinietei este la fel peste tot, asa ca o puteti cumpara rapid de pe site, fara alte complicatii. Dupa ce alegeti perioada de valabilitate apasati butonul “Continua” si veti putea alege una din cele doua metode de plata :
- Prin ordin de plata sau cash direct la banca
- Online prin carte de credit (metoda pe care o recomand pentru ca este cea mai usoara/rapida)
Daca alegeti sa platiti prin carte de credit veti avea de completat 2 sectiuni : date personale (adresa, nume …) si datele cardului. Pentru plaţile cu carduri emise sub sigla Visa şi MasterCard (Visa/Visa Electron şi Mastercard/Maestro) este folosit sistemul 3D Secure, asa ca nu aveti motive de ingrijorare.
Dupa confirmarea platii (banii ajung in contul firmei) veti primi rovinieta la adresa pe care ati specificat-o.
______________________
Si pentru ca tot vorbeam de amenzi ele “incep de la 250 de lei si pot ajunge la 4.500 de lei, in functia de categoria masinii. Totodata, soferii sunt obligati si la plata unor despagubiri aplicate de administratorul drumurilo … care se incadreaza intre 28 de euro si 1.210 euro. ”

Sursa: http://danielurda.ro/stiri/rovinieta/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu