luni, 6 martie 2023

Ce trebuie sa faca daca rovinieta a expirat? De unde cumpar rovinieta?

 Dacă rovinieta dumneavoastră a expirat, trebuie să cumpărați imediat una nouă pentru a evita penalitățile și amenzile pentru conducerea fără o rovinietă valabilă. Puteți achiziționa o nouă rovinietă online sau de la un centru de distribuție autorizat de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

În cazul în care sunteți prins conducând cu o rovinietă expirată, puteți fi amendat și obligat să cumpărați o rovinietă nouă pe loc. În unele cazuri, autovehiculul dumneavoastră poate fi confiscat până când amenda este plătită și o nouă rovinietă este obținută.

Pentru a evita aceste penalități, este important să urmăriți data de expirare a rovinietei și să o reînnoiți înainte de expirare. Puteți achiziționa o nouă rovinietă cu până la 30 de zile înainte, deci este o idee bună să planificați în avans și să vă asigurați că aveți o rovinietă valabilă înainte de a începe călătoria.

Unde pot gasi un centru de distributie autorizat de CNADNR?

Puteți găsi un centru de distribuție autorizat de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) aproape de locația dumneavoastră pe site-ul oficial al CNADNR, la secțiunea "Rovinieta". Pe site-ul CNADNR, puteți căuta centre de distribuție în funcție de județul și localitatea în care vă aflați.

De asemenea, puteți achiziționa o rovinietă de la benzinării și alte magazine de profil care vând roviniete în România. În general, aceste magazine vor avea o plăcuță sau un banner care indică faptul că vând roviniete.

control rovinieta


În plus, puteți achiziționa o rovinietă online prin intermediul site-urilor web ale companiilor care oferă servicii de vânzare a rovinietelor. Aceste site-uri vă permit să achiziționați roviniete online și să le plătiți cu cardul bancar sau prin alte metode de plată electronice.

Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, asigurați-vă că achiziționați o rovinietă valabilă înainte de a conduce pe drumurile publice din România pentru a evita penalitățile și amenzile pentru conducerea fără o rovinietă valabilă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu