vineri, 30 decembrie 2022

Radare fixe in toata tara de anul viitor

Vesti proaste de Sarbatori! 

Legea care stabilește măsuri pentru eficientizarea monitorizării traficului rutier a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis, a transmis Administrația Prezidențială. 


Aceasta vizează monitorizarea traficului rutier pe drumurile publice prin intermediul unui sistem integrat și reglementează condițiile în care pot fi utilizate datele colectate. 


Legea instituie Sistemul integrat de monitorizare a traficului rutier pe drumurile publice din România, cunoscut sub numele de e-SIGUR, un sistem de interes național care este complementar sistemelor inteligente de transport. 


Scopul instituirii e-SIGUR este de a reduce cu 50% până în anul 2030, comparativ cu anul 2019, numărul persoanelor decedate și numărul persoanelor grav rănite în urma accidentelor rutiere. 


Monitorizarea traficului rutier pe drumurile publice va fi realizată prin intermediul sistemelor inteligente de transport, care sunt parte integrantă a drumului, într-un sistem integrat și interoperabil. 


camere fixe rovinieta radar


Sistemul e-SIGUR va semnala încălcarea limitelor maxime admise de viteză pentru fiecare categorie de vehicule pe anumite sectoare de drum, încălcarea interdicției sau restricției de a conduce un vehicul pe o bandă de sens, nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu înmatriculare suspendată, nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată, comportamentul agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, controlul achitării tarifelor de utilizare și trecere pe rețeaua de drumuri naționale - rovinieta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu