sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Rovinieta prin SMS

Plata rovinietei se va putea face suplimentar şi prin SMS. Se aşteaptă ca posibilitatea să devină efectivă săp­tămâna viitoare, după intrarea în vigoare a unui ordin al ministrului Transporturilor în acest sens.

 Potrivit unei propuneri de act legislativ apărută pe site-ul de internet al ministerului şi care modifică  un ordin al ministrului Transporturilor din 2010,  tariful de utilizare a drumurilor va putea fi achitat şi prin plăţi făcute pe un portal web dedicat şi securizat sau prin serviciul de mesaje scurte - SMS, cu drept de acces la actualul sistem informatic de monitorizare şi emitere a rovinietei.

Intrarea în funcţiune a sistemului este aşteptată pentru săptămâna viitoare. "Posibilitatea achiziţionării rovinietei prin SMS sau pe portal web va apărea de săptămâna viitoare, după ce ordinul va fi semnat de ministru. Tehnic nu mai sunt impedimente, din acest punct de vedere sistemul e pregătit", au declarat pentru România Liberă oficiali ai Ministerului Transporturilor

Potrivit prevederilor, la achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS solicitantul va transmite la un număr de telefon alocat, prin mesaj text, numărul de înmatriculare al vehiculului şi tipul acestuia. El va primi apoi un mesaj text, prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate, va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea unui mesaj text, va primi un mesaj text de confirmare a emiterii rovinietei, ce va conţine: seria rovinietei şi seria unică a tranzacţiei,  numărul de înmatriculare al vehiculului, numărul de identificare al vehiculului, tipul vehiculului, anul, luna, ziua şi ora de la care este valabilă rovinieta şi anul, luna, ziua expirării valabilităţii rovinietei.

O noutate este faptul că în caz de schimbare a numărului autovehiculului rovinieta îşi va păstra valabilitatea. Mulţi şoferi care tocmai îşi cumpăraseră maşinile şi îşi schimbau numerele de înmatriculare se trezeau acasă cu amenzi în cazul în care nu anunţaseră modificările Companiei de Autostrăzi. Dacă vechile prevederi arătau că "în cazul schimbării numărului de înmatriculare al vehiculului, rovinieta îşi menţine valabilitatea numai în condiţiile în care utilizatorul solicită efectuarea modificării în baza de date, în scris, la CNADNR", noua propunere stabileşte: "în cazul schimbării numărului de înmatriculare al vehiculului pentru care a fost achitat tariful de utilizare, rovinieta îşi menţine valabilitatea numai în condiţiile în care la emiterea rovinietei numărul de identificare al vehiculului a fost înscris corect".

Sursa: romanialibera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu