luni, 11 iunie 2012

Sfaturi daca plecati cu masina in Europa

Franta are reguli tot mai stricte. Incepand cu 1 iulie, cine o va traversa va trebui sa-si doteze masina cu accesorii noi. Soferii sunt obligati sa aiba in masina un alcool-test. Adica, daca ati baut, trebuie sa stiti ca depasirea alcoolemiei de 0,05 la suta atrage o amenda, dar si suspendarea permisului.


Rovinieta Online

In Ucraina, Bulgaria, Spania, Italia, Turcia, Elvetia si Germania, vehiculul este confiscat daca va urcati beat la volan, daca parcati neregulamentar sau daca depasiti viteza legala.
In Portugalia, in schimb, riscati asta daca nu aveti actele.

Detectoarele de radar sau GPS-urile dotate cu acest sistem nu au ce cauta la dumneavoastra in masina, chiar daca sunt inchise. In majoritatea tarilor europene, fapta constituie infractiune si se pedepseste cu amenzi de mii de euro, cu retinerea documentelor si a placutelor de inmatriculare sau cu inchisoarea.

Atentie, in anumite state amenzile se platesc doar pe loc. Face exceptie Grecia, unde se achita in 10 zile la Trezorerie.

Toti soferii din Romania trebuie sa-si schimbe permisul de conducere, cel actual fiind neconform normelor europene in vigoare.

In tari precum Grecia, Spania, Italia, Franta sau Turcia claxonatul este interzis, mai ales pe timp de noapte. Singura tara in care utilizarea claxonului este obligatorie este Elvetia, asta insa numai pe timp pe zi, in afara localitatii, inainte de o curba periculoasa.

Nu uitati de taxele de autostrada, extrem de mari in Ungaria, Austria, Italia si, mai ales, Franta.

Sursa: Incont.ro

2 comentarii:

  1. Cum sa se confiste autovehiculul pentru parcare neregulamentara? ati baut ceva?!
    Amenzile se platesc la trezorerie si in Franta, nu numai in Grecia, iar permisul de conducere e cat se poate de conform...
    Cam dezinformati publicul...

    RăspundețiȘtergere
  2. poate se ridica autovehiculul, dar nu se confisca, e o diferenta

    RăspundețiȘtergere