miercuri, 9 februarie 2011

Comunicat CNADNR privind rovinieta

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România S.A. doreste sa reaminteasca utilizatorilor retelei de drumuri nationale din România urmatoarele:

1. În conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 15/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, în cazul schimbarii numarului de înmatriculare a vehiculului, rovinieta îsi mentine valabilitatea numai în conditiile în care utilizatorul solicita modificarea numarului de înmatriculare în baza de date.

Modificarea în baza de date se realizeaza la sediul CNADNR, la sediile Directiilor Regionale de Drumuri si Poduri si la sediile Sectiilor de Drumuri Nationale, ale caror adrese de contact se regasesc pe pagina web a CNADNR- www.cnadnr.ro - sectiunea roviniete.

Pentru modificarea numarului de înmatriculare în baza de date sunt necesare urmatoarele documente:

- Cerere scrisa, conform formularului-tip;
- Cartea de identitate a vehiculului în copie si originalul acesteia pentru verificareaconformitatii.

Solicitarea se verifica pe loc si, daca aceasta este justificata, dupa achitarea de catre utilizator a tarifului de modificare a numarului în baza de date (20 lei + TVA), se efectueaza aceasta modificare.

2. În ultima perioada CNADNR a constatat ca o serie de numere de înmatriculare ale vehiculelor pentru care a fost eliberata rovinieta (în special în cazul rovinietelor autocolant) au fost înscrise incorect sau incomplet pe documentele de plata (bon fiscal, factura) si implicit în baza de date, de catre operatorii care au în atributii în eliberarea rovinietelor. În acest context, pentru a se evita emiterea de sanctiuni contraventionale pentru aceste cazuri adresam rugamintea utilizatorilor de a-si verifica concordanta între numarul de înmatriculare al
vehiculului înscris pe documentele emise la achitarea rovinietei si cel înscris în certificatul de înmatriculare.

În cazul în care exista neconcordante, utilizatorii vor trebui sa solicite la CNADNR corectia în baza de date a numarului de înmatriculare prin transmiterea unei solicitari în acest sens, însotita de copii de pe certificatului de înmatriculare si documentele emise la achitarea rovinietei la numarul de fax 021/318.66.50 sau adresa de e-mail autorizatii@andnet.ro.

Serviciul de Comunicare al CNADNR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu