duminică, 5 octombrie 2008

Noile permise de conducere

Peste câteva zile, românii vor avea un nou permis de conducere. Documentul ce va contine multe elemente de sigurantă, astfel încât sa fie aproape imposibil de falsificat, este tiparit cu cerneala invizibila.

Primele carnete de conducere vor vedea lumina tiparului pe 6 octombrie. Cei care au gândit sistemele de siguranţă ale acestui nou permis auto au "bătut" datele personalizate ale şoferului în profunzime, cu ajutorul laserului. Pe noul document apar două fotografii ale conducătorului auto, din care una este gravată laser. Mai mult, cerneala cu care este tipărit permisul auto este invizibilă, informaţiile înscrise acolo putând fi observate doar la lumina ultravioletă. De asemenea, dacă sunteţi bolnav, dacă aveţi lentile de contact sau aţi făcut modificări maşinii personale pentru că aveţi un handicap, nu mai aveţi cum să ascundeţi. Toate aceste date vor apărea pe noul carnet de conducere, starea de sănătate a şoferilor figurând sub forma unui cod de cifre.


Întrebările din mecanică, necesare

Proaspăt introduse în chestionare, întrebările din mecanică i-au nemulţumit pe candidaţi, care au spus că nu le văd rostul. Comisarul Dan Moşescu (foto), şeful Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, a explicat: "Într-un chestionar se regăseşte o singură întrebare din mecanică. Viitorii şoferi trebuie să ştie să-şi verifice nivelul uleiului, apa, lichidul de frână, să-şi cunoască maşina".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu