joi, 14 februarie 2008

Roviniete cu format nou din vara

Modelele actuale de roviniete vor fi inlocuite, in aceasta vara cu unele noi. Decizia apartine Companiei Nationale de Autostrazi, iar costul celor aproape 10 milioane de roviniete noi se ridica la peste patru milioane de euro. Pretul noilor roviniete se va situa intre 25 si 60 de centi, cu 30-40% mai mult decat al celor actuale, iar tiparirea lor va costa, in medie, 40 centi/bucata. in functie de cerere, vor fi tiparite circa 10 milioane de roviniete, in conditiile in care in 2006 au fost tiparite trei milioane, la un pret mediu de 16 centi.

Conform Companiei Nationale de Autostrazi, in luna iunie va avea loc licitatia pentru contractul de tiparire a noilor roviniete, iar la sfarsitul lunii iulie acestea vor fi puse in vanzare.

Noutatea noilor modele o reprezinta elementele de siguranta, care pot fi identificate cu usurinta de catre angajatii Companiei de Autostrazi. in plus, va fi schimbata si hartia, iar pentru rovinietele cu valabilitate de un an se foloseste o hartie mult mai rezistenta decat pentru cele cu valabilitate mai mica, de una sau sapte zile.

Fiecare categorie de vehicul va avea o rovinieta de culoare diferita. Astfel, noile modele cu valabilitate de o zi vor avea culoarea rosie, cele cu valabilitate de sapte zile, culoarea violet, iar cele cu valabilitate de 30 de zile, culoarea verde.

Rovinieta valabila un an va avea culoarea albastra. Potrivit reprezentantilor Companiei de Autostrazi, cel mai bine vandute sunt rovinietele care au o valabilitate de o zi, respectiv o saptamana.

Sursa: Antena 3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu