joi, 31 august 2006

Asigurarea asigurarii ...

Este o lupta continua pentru suprematie. Oriunde, in orice domeniu. Goana dupa clienti, goana dupa profit ... niveleaza simturile si sentimentele. Credem ca daca suntem duri si intransigenti rezovam totul dintr-o privire de aia taioasa si o voce stridenta. Nici vorba! Ne-am obisnuit sa fim alerti, sa fim atenti la fiece detaliu, sa nu mai credem in bune intentii si, de aceea cautam ceea ce se ascunde in spatele bunelor intentii.
Mi se intampla adesea sa fiu tratat de parca as lua banii cuiva cu forta din buzunar. Un prieten imi spunea candva despre un client ca e rau platnic, de aceea ar fi indicat sa nu lucrez cu el. Hmm - i-am raspuns, bine ca nu vand altceva! Eu nu fac altceva decat sa ajut. Ofer consultanta - nu ma plateste - nu stie ce are de facut! Simplu!
Eh - dar ce e simplu?
Cum ar fi sa fie ... ? Nimic. Doar un gand.
Cineva, pe un forum ma intre ba de ce tarifele la Carte Verde sunt diferite fata de cele de pe site? Citez: "Pai de ce cartea verde e 100 USD pe site si 67 la taraba? Mai exact la ce sunt reduceri? "

Raspuns:
"Va rugam sa detaliati nedumerirea dvs.
Ca regula, Cartea Verde - ca si asigurare de raspundere civila auto externa - are tarife fixe unice stabilite de B.A.A.R - Biroul de carte verde din Romania. Este ilegal sa se practice tarife mai mici decat cele stabilite de acesta prin act normativ. Asigurarea Carte Verde din situl www.asigur.com respecta pur si simplu o lege.
Este foarte adevarat ca sunt "agenti de asigurare" care practica alte tarife decat cele legale. Nu putine au fost cazurile in care s-a constatat ca o parte din formularele Carte Verde "pierdute" de catre o societate de asigurare sa fie puse in vanzare de catre acestia in mod ilegal. Bineinteles ca, in caz de dauna, "asiguratul" nu beneficiaza de nici o despagubire, intrucat pur si simplu, acele polite de asigurare sunt nule(sunt publicate in Monitorul Oficial si declarate ca nule de catre companiile de asigurare).
Recomand multa atentie la ceste aspecte si, repet, tarifele din site sunt cele corecte, practicate de toate societatile de asigurare autorizate sa vanda asigurarea tip Carte Verde."
Asa ca ... ochii mari! Atentie! Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul! :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu