miercuri, 24 noiembrie 2010

Camera video destinata citirii electronice a rovinietei devine functionala pe A3

O camera pentru citirea electronica a rovinietei a fost amplasata, marti, la una dintre iesirile de pe Autostrada Transilvania. Buna functionare a sistemului a fost testata de lucratorii directiei regionale de drumuri din Cluj, timp in care circulatia pe autostrada a fost sistata 30 de minute.

Camera de citire electronica a rovinietei a fost montata pe breteaua de iesire inspre Campeni, din zona nodului rutier al Autostrazii Transilvania de la Turda. Pe durata montarii camerei, respectiv 30 de minute, traficul a fost sistat, iar in urmatoarele trei ore aceasta a fost testata de lucratorii DRDP Cluj.

Citirea electronica a rovinietei se realizeaza in judetul Cluj incepand cu data de 1 noiembrie, pana astazi fiind folosite doar camerele mobile amplasate pe autovehiculele DRDP Cluj. Numarul camerelor va fi suplimentat in viitorul apropiat.Amenda pentru lipsa rovinietei este cuprinsa intre 250 si 4.500 de lei, in functie de categoria vehiculului, suma la care se mai aplica si o taxa de despagubire care variaza intre 28 si 1.210 euro.

Sursa: Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu