joi, 23 ianuarie 2014

Din aprilie în Marea Britanie camioanele vor achita taxă de drum

De la 1 aprilie 2014 vehiculele grele de marfă ( HGV-uri ) cu greutate de 12 de tone sau mai mult vor trebui să plătească o taxă pentru a utiliza drumurile din Marea Britanie, informează autoritățile de la Londra.
Taxa pentru fiecare HGV este între 1.70 £ și £ 10 pe zi (170 de lire sterline și 1.000 de lire sterline pe an), în funcție de tipul de vehicul, numărul de axe și de greutate. În cazul în care un HGV este folosit pe drumurile din Marea Britanie pentru mai mult de 100 de zile pe an, plata anuală este cea mai rentabilă.

Indiferent de perioada de plată, taxa se percepe de la miezul nopții ( 00:00:00 ) la o secundă înainte de miezul nopții ( 23:59:59 ).

Este foarte ușor de plătit online, folosind un card de debit sau de credit sau cu unele carduri de combustibil.
Operatorii vor putea începe înregistrarea pentru taxă de pe 3 martie 2014 în cazul în care au 50 sau mai multe HGV-uri care fac curse în Marea Britanie și se pot înregistra până pe 17 martie 2014 în cazul în care au mai puțin de 50 de HGV-uri.

Taxa poate fi achitată de șofer, companie sau un agent de rezervare. Cu toate acestea, fiecare șofer va trebui să verifice dacă are plătită taxa de fiecare dată când merge în Marea Britanie.
În cazul în care un șofer sau operator nu a achitat taxa pentru vehicul, numărul de înregistrare va fi recunoscut în regim automat. Șoferul va trebui să plătească o amendă la fața locului de 300 de lire sterline. În cazul în care amenda nu este achitată, vehiculul va fi sechestrat, lucru ce ar putea perturba termenele de livrare și să ducă la costuri suplimentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu