marți, 29 octombrie 2013

Inca 18 camere video pentru verificarea rovinietei

18 noi camere de monitorizare video ce vor detecta autovehiculele care circulă fără rovinietă au fost puse în funcțiune pe drumurile din România, începând de luni, 28 octombrie. foto

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (C.N.A.D.N.R.) informează că, până în acest moment în reţeaua rutieră naţională se aflau în funcţiune 24 de puncte de control (10 fixe, 14 mobile). Prin adăugarea celor 18 compania vrea să sporească cu 75% gradul de control al autovehiculelor din trafic. În perioada următoare, până în toamna anului 2014, vor mai fi instalate încă 45 de camere, ceea ce înseamnă creşterea şi întărirea sistemului de supraveghere cu aproape 100 %.

Potrivit CNADNR, în urma amplasării celor 24 de camere, în anul 2010, s-a simţit o creştere sensibilă a veniturilor din taxa de rovinietă. Instalarea celor 63 de noi camere va duce la o creştere considerabilă a veniturilor rezultate din această taxă. Numărul mai mare de puncte de control generează creşterea gradului de plăţi voluntare a rovinietei cu un procent de minim 25 %. Camerele au fost amplasate strategic, în puncte care nu pot fi ocolite de şoferi, iar pe timpul nopţii, sistemele de supraveghere vor detecta plăcuţele maşinilor şi în infraroşu..

Dispozitivele de control fac parte dintr-un sistem informatic compact al CNADNR SA. Pe şoselele din România sunt amplasate posturi de control dotate cu camere de luat vederi, care recunosc numerele de înmatriculare ale maşinilor de la o distanţă de 20 de metri. Numărul de înmatriculare al autoturismului este verificat în baza de date şi în cazul în care nu a fost platită rovinieta proprietarul maşinii va fi amendat.

2 comentarii:

  1. daca mi-a expirat rovinieta pe 7 decembrie si am fost detectat pe data de 11 decembrie am vreo sansa sa nu iau amenda? imi fac rovinieta anual si am uitat ca imi expira.

    RăspundețiȘtergere
  2. cu siguranta amenda dvs. deja a ajuns deja la domiciliu ...
    de ce nu incercati serviciile roviniete.ro care au gratuit alertarea la expirare a rovinietei?

    RăspundețiȘtergere