vineri, 21 iunie 2013

Taxe de drum Ungaria - discriminare in U.E.

Noua taxa de drum din Ungaria care va intra in vigoare pe 1 iulie agita spiritele in randul transportatorilor romani care trebuie acum sa se descurce cu acest cost suplimentar pe care nu l-au avut in vedere atunci cand si-au stabilit bugetele sau, in cel mai bun caz, pe care nu l-au estimat corect mai ales ca aceasta taxa de drum este mai mare chiar si decat cea din Germania. Cum traseul prin Ungaria era cel mai la indemana pentru camioanele care merg spre Vest, e de asteptat ca vistieria Ungariei sa se umple cu banii primiti de la romani care fie nu vor putea evita trecerea prin Ungaria, fie nu vor considera rentabile variantele ocolitoare prin Serbia, sugerate de APTE 2002.
Spunem ca romanii vor cotiza puternic, din moment ce transportatorii unguri vor beneficia de subventii si ajutoare de la statul maghiar pentru a suporta mai usor noua taxa de drum. Cel putin asa se arata intr-un acord semnat de guvernul maghiar si asociatiile patronale din Ungaria, care a fost prezentat auditoriului in cadrul conferintei Tranzit de la Bacau.
Daca acest acord va fi pus in aplicare s-ar crea o piata neconcurentiala intr-o tara membra a Uniunii Europene, care nu accepta astfel de strategii. Un lucru ar fi insa de admirat in toata aceasta poveste: puterea patronatelor din transporturi din Ungaria care au obtinut astfel de facilitati pentru membrii lor, si ei foarte afectati de noua taxa.

Sursa: TraficMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu