miercuri, 16 ianuarie 2013

Creste valoarea vinietei de Ungaria din iulie

Allami Autopalya - Compania de management al autostrazilor de stat din Ungaria a anuntat inca din septembrie ca va incepe o procedura accelerata de negociere pentru constructia unui sistem de taxare electronica, pe baza distantei parcurse, dupa modelul austriac (GO-Box) sau german (toll collect). Noul sistem de taxare va inlocui actuala vinieta electronica, cu diferite perioade de valabilitate, incepand cu 1 iulie 2013.
Cei care vor calatori sau care vor face transport dupa aceasta data vor avea nevoie de dispozitivul de tip GO-Box pentru inregistrarea distantei parcurse pe drumurile din Ungaria si calculul taxei datorate catre statul maghiar. 
Prin aceasta masura se estimeaza ca bugetul ungar va castiga in jur de 150 miliarde HUF pe an, care vor fi folositi pentru intretinerea, operarea si dezvoltarea retelei de drumuri ungare.
Astfel, fiecare utilizator va plati o taxa proportionala cu masura in care foloseste reteaua de drumuri. Se merge pe ideea ca realizarea si operarea in siguranta a drumurilor expres este foarte scumpa iar lipsa taxarii utilizatorilor ar face ca toate cheltuielile necesare sa fie suportate doar de la bugetul central, adica si din banii contribuabililor care nici macar nu detin vehicule, ceea ce nu este corect.

Sursa:  Traficmedia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu