miercuri, 29 februarie 2012

Afaceri in scadere pentru Allianz Romania

Allianz-Ţiriac Asigurări a încheiat anul 2011 cu venituri totale din prime de asigurări generale şi de viaţă de 906,3 milioane de lei, în scădere cu circa 12 procente comparativ cu anul anterior, potrivit unui comunicat al companiei. Afacerile de asigurări generale au contribuit în proporţie de 89,6% la realizarea acestor venituri, vânzările de asigurări de viaţă generând restul de 10,4% din subscrieri, se arată în comunicat.
Conform reprezentanţilor companiei, rezultatul operaţional a avut o evoluţie pozitivă, crescând cu 5,4%, până la o valoare de 7,8 milioane de lei, conform cifrelor anuale preliminate în conformitate cu Standardele Internaţionale de Contabilitate.
Rangam Bir, CEO Allianz-Ţiriac Asigurări, a declarat că rămâne mai degrabă prudent în ceea ce priveşte aşteptările pentru 2012: "Considerăm că stabilizarea indicatorilor de venituri din prime este un obiectiv realizabil, chiar în contextul în care incertitudinile privind evoluţiile economiei şi ale pieţelor financiare globale nu s-au risipit. O eventuală îmbunătăţire, fie ea şi timidă, a situaţiei macroeconomice din România ne va permite să ne atingem ţintele concrete de dezvoltare pe care ni le-am propus pentru anul în curs.
Cât priveşte profitabilitatea, suntem mai optimişti. Mizăm, fără echivoc, pe o îmbunătăţire a randamentelor activităţilor pe care le desfăşurăm".
Sursa: Bursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu