vineri, 15 aprilie 2011

CNADNR - informaţii despre roviniete

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. doreşte să reamintească utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale din România mai multe informaţii despre utilizarea rovinietelor.

1. În conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul schimbării numărului de înmatriculare a vehiculului, rovinieta îşi menţine valabilitatea numai în condiţiile în care utilizatorul solicită modificarea numărului de înmatriculare în baza de date.

Modificarea în baza de date se realizează la sediul CNADNR, la sediile Direcţiilor Regionale de Drumuri şi Poduri şi la sediile Secţiilor de Drumuri Naţionale, ale căror adrese de contact se regăsesc pe pagina web a CNADNR- www.cnadnr.ro - secţiunea roviniete.

Pentru modificarea numărului de înmatriculare în baza de date sunt necesare următoarele documente:

-Cerere scrisă, conform formularului-tip care se regăseşte pe pagina web a CNADNR - www.cnadnr.ro - secţiunea roviniete;
-Cartea de identitate a vehiculului în copie şi originalul acesteia pentru verificarea conformităţii.

Solicitarea se verifică pe loc şi, dacă aceasta este justificată, după achitarea de către utilizator a tarifului de modificare a numărului în baza de date (20 lei + TVA), se efectuează această modificare.

2. În ultima perioadă CNADNR a constatat că o serie de numere de înmatriculare ale vehiculelor pentru care a fost eliberată rovinieta (în special în cazul rovinietelor autocolant) au fost înscrise incorect sau incomplet pe documentele de plată (bon fiscal, factură) şi implicit în baza de date, de către operatorii care au în atribuţii în eliberarea rovinietelor. În acest context, pentru a se evita emiterea de sancţiuni contravenţionale pentru aceste cazuri adresăm rugămintea utilizatorilor de a-şi verifica concordanţa între numărul de înmatriculare al vehiculului înscris pe documentele emise la achitarea rovinietei şi cel înscris în certificatul de înmatriculare.

În cazul în care există neconcordanţe, utilizatorii vor trebui să solicite la CNADNR corecţia în baza de date a numărului de înmatriculare prin transmiterea unei solicitări în acest sens, însoţită de copii de pe certificatului de înmatriculare şi documentele emise la achitarea rovinietei.

3 comentarii:

 1. Reguli peste reguli cu vigneta asta, oare CNADNR stie ca doar in Romania se taxeaza circulatia pe drumurile nationale sau europene? Eu pe unde am umblat (alte tari din CE) am platit vigneta doar pe autostrada!

  RăspundețiȘtergere
 2. ordonanta de rahat!
  1. conform ordonantei.. in cat timp de la schimbarea nr. de inmatriculare utilizatorul trebuie sa solicite modificarea la cnadnr????
  2. am o problema: presupun ca in ziua X merg sa inmatriculez un auto care are rovinieta valabila inca 11 luni; numerele noi le primesc dupa-amiaza cand la sediul cnadnr nu mai e program; totusi trebuie sa ajung acasa - asa ca trec prin fata a 3 camere de luat vederi... a doua zi merg la cnadnr sa solicit modificarea nr. de inmatriculare - mai trec o data prin fata celor 3 camere de luat vederi; si asa dupa ceva timp ma trezesc acasa cu vreo 6 contraventii si tot atatea despagubiri... cine e vinovatul???? ce trebuia sa fac??? - sa cumpar alta rovinieta pt. a nu primi amenzile??? - sa las masina in parcare si sa merg cu taxiul acasa iar a doua zi sa fac modificarea... pe banii cui?? oare pentru masinile care-si schimba proprietarul nu era mai simplu sa se faca automat modificarea noului nr. automat in baza de date a cnadnr-ului??? sau, cel putin, legiuitorul sa prevada un termen pentru aceasta modificare??...dar... TRAIM IN ROMANIA, E CRIZA SI STATUL ARE NEVOIE DE BANI - NU CONTEAZA CUM, DE UNDE SI PRIN CE MIJLOACE..
  P.S. nu am nimic impotriva rovinetei - folosesc drumul - platesc rovineta (chiar daca merg prin gropi..)
  un utilizator "patit"

  RăspundețiȘtergere
 3. doresc sa-mi exprim indignarea fata de gradul de nesimtirela care sa ajuns in aceasta tara a'fraierilor'
  care isi platesc rovinieta si a smecherilor care circula fara taxe pt ca tata sau mama sunt consilieri sau membri ai partidului de la putere si pentru ei sunt alte reguli in aceasta romanie;traiasca gropile din macadamurile= dn; si valurile din cele europene'''

  RăspundețiȘtergere