miercuri, 23 martie 2011

Inca 1 milion de soferi vor primi AMENDA pentru rovinieta

Avalansa de contraventii a ajuns sa blocheze activitatea la Compania de Drumuri. De vina sunt pozele celorlalti 1 milion de soferi, prinsi fara taxa de drum platita. Statul vrea sa angajeze acum, cu milioane de euro, o firma specializata de curierat si o armata de avocati, care sa adune banii pentru buget.
Desi mesajul este clar: Nu plecati la drum pe drumurile nationale sau autostrazi fara rovinieta valabila!
Mai bine de 30% dintre soferi inca merg la risc!
De cateva luni, zeci de camere fixe si mobile impanzesc drumurile nationale si au centralizat deja peste 2 milioane de fotografii ale unor vehicule. Dupa trierea celor care circula legal, s-au adunat undeva spre 1 milion de contraventii
Cea mai ieftina amenda incepe la 250 de lei, plus 28 de euro, despagubirea catre drumari.
La camioane amenda ajunge la peste 1.000 de lei.
CNADNR este coplesita de numarul urias de amenzi pe care trebuie sa le imprime, sa le puna in plicuri si sa le trimita acasa, asa ca a inceput sa caute firme care sa presteze aceasta munca. Costul estimat este de o cincime din valoarea amenzii, adica peste 5 milioane de euro pe an.
Ramane de vazut cat vor costa recuperatorii, pentru ca sumele care trebuie stranse de la amendati depasesc 30 de milioane de euro.

2 comentarii:

  1. Tot timpul trebuie sa avem rovinieta pt ca amenda e mai mare decat sa iti iei una pe un an

    RăspundețiȘtergere
  2. Mari Magari. Trimit amenda dupa 5 luni si 10 zile. Circuli fara sa-ti dai seama si platesti ca fraierul. Este inorect, imoral.... Daca te oprea politia rutiera, plateai amenda si intrai in primul Peco, asa, habar n-ai. Trebuie gasita o cale de acesti ahtiati dupa bani (doar vine campania si au nevoie de bani) sa te anunte mult mai devreme.

    HRISTOS A INVIAT!!!

    RăspundețiȘtergere