marți, 13 iulie 2010

Introducerea rovinietei electronice ar putea fi amanata la 1 octombrie


Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) anuntase initial introducerea rovinietei electronice la 1 august. CNADNR a selectat, la sfarsitul lunii decembrie 2009, consortiul Novensys Corporation/UTI Systems pentru a livra sistemul, valoarea contractului fiind de 35,96 milioane de lei, fara TVA, relateaza Mediafax.

Licitatia a fost contestata, astfel ca CNADNR a incheiat contractul cu asociatia castigatoare in iunie 2010.

"Avand in vedere complexitatea sistemului care va trebui livrat de castigatorul licitatiei, acesta nu poate fi realizat intr-un termen atat de scurt incat la data de 1 august 2010 sa fie functional. In aceste conditii, este necesara prorogarea termenului de achitare a tarifului de utilizare prin intermediul SIEGMCR si, implicit, a celorlalte activitati care deriva din utilizarea sistemului de la 1 august 2010 la 1 octombrie 2010, data la care sistemul va fi functional", se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta, elaborat de MTI.

Odata cu implementarea sistemului electronic de emitere si control al taxei de drum, trebuia sa intre in vigoare si rovinieta cu termen de valabilitate de 90 de zile, insa si aceasta a fost amanata pentru 1 octombrie.

Dupa introducerea rovinietei electronice, soferii fara documentele care atesta plata acesteia, trebuie sa achite CNADNR despagubiri in functie de tipul vehiculului, respectiv intre 28 si 1.210 euro, si amenzi cuprinse intre 250 si 4.500 de lei.

Sumele provenite din despagubiri vor fi venituri extra bugetare ale CNADNR si vor reprezinta o suma egala cu tariful pe un an, in functie de tipul vehiculului folosit fara a detine rovinieta valabila.

Odata cu aplicarea amenzii contraventionale, soferilor li se va retine certificatul de inmatriculare a vehiculului pana la prezentarea dovezii de achitare a rovinietei.
Sursa: DailyBusiness.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu