joi, 25 iunie 2009

Rovinieta va fi emisa doar electronic

Pentru ca incasarile din taxa de drum au scazut drastic, Ministerul Transporturilor ne pregateste rovinieta electronica. Soferii o vor putea cumpara din benzinarii, dar si de pe internet sau prin SMS. Astfel, romanii vireaza suma automat si nu mai au nevoie de cuponul care se lipeste pe parbriz.

Din doi soferi opriti, prin sondaj, unul are rovinieta, altul nu. Cu toate acestea, soselele nationale si autostrazile sunt aglomerate, desi bugetul companiei de drumuri e tot mai mic.

Asa ca sefii de la Transporturi spun ca au gasit solutia. Toate rovinietele vandute vor fi inregistrate intr-o baza de date pe internet, iar cuponul lipit in geam dispare, tot pentru economie. Soferul va pastra cel mult chitanta, dovada ca a facut plata.

In plus, atunci cand toate rovinietele vor fi inregistrate in baza de date, politistii vor cunoaste care masina are rovinieta valabila, tastand numarul de circulatie al vehiculului.

Noul sistem este inca in lucru. E bine sa stiti insa ca din ziua in care intra in vigoare, soferii fara rovinieta care trec pe DN1 vor fi demascati inclusiv de camerele de supraveghere."Acest sistem va fi mult mai usor de controlat. Vom face o economie de pana la opt milioane de euro pentru ca nu se mai cumpara acele cupoane care se lipesc in geam."Eusebiu Pistru, secretar de stat Ministerul Transporturilor si Infrastructurii

Sursa: ProTv

3 comentarii:

 1. Daca tot vorbiti de economii de 8 milioane de EURO numai din economia acelei bucati de hartie care se lipeste pe parbriz, gandindu-ne si la incasarile de MILIOANE DE EURO de pe urma rovinietei, UNDE SUNT BANII domnule Boc ????
  Ca drumuri mai bune tot mnu vedem ????!!!!!!!!???

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu vad nici un folos in a plati rovinieta, oricum banii sigur nu se duc la drumuri... probabil intra in vreun buzunar, ca noi nu avem drumuri... avem doar politicieni bogati...

  RăspundețiȘtergere
 3. si daca se elimina rovinieta si cheltuielile cu monitorizarea electronica, cheltuielile cu vinzarea, chletuieli cu aplicarea si incasarea amenzilor probabil se ajunge la un profit mult mai mare!

  RăspundețiȘtergere