luni, 19 ianuarie 2009

Au inceput controalele la roviniete

Soferii care nu si-au cumparat rovigneta, "vanati" pe Autostrada Soarelui! A plouat cu amenzi pe Autostrada Soarelui. Politistii i-au "vanat" pe soferii, care nu si-au cumparat rovignete. Si au fost destui cei, care au ignorat taxa de drum.

Acum au de platit o amenda de 500 de lei.

Agentii au dat si peste cativa "viteji", care au prins curaj sa urce la volan, dupa cateva pahare de alcool. Cand se vor trezi, vor afla ca sunt pietoni o vreme.

Unul dintre soferi a fost oprit de politisti, care au vrut sa vada daca si-a cumparat rovigneta. In schimb, au simtit mirosul de alcool si cum era la volan, l-au poftit sa sufle in etilotest. Rezultatul? 0,34 miligrame alcool pur in aerul expirat.
Soferul avea rovigneta, dar a fost amendat pentru bautura cu 540 de lei si a ramas fara permis. Il insoteau trei prieteni, dar nici unul dintre ei nu ii putea lua locul la volan, tot din pricina bauturii. Asa ca au asteptat pana cand a venit cineva, care sa-i duca acasa.
Intre timp, agentii si-au continuat verificarile si au gasit alti soferi care au pornit la drum fara sa fi platit si taxa. Luati la intrebari, s-au incurcat in explicatii.
Altii nu au stiut ca pot sa achite taxa de drum si fara talon, daca acest document este retinut.
Politistii de la Rutiera au verificat 150 de masini. Doar 22 de soferi isi achitasera taxa de drum.
Politistii nu i-au iertat nici pe soferii care nu purtau centura sau nu aveau inspectia tehnica valabila.

Sursa: ProTV

3 comentarii:

 1. Le arat eu lor rovinieta!! Cand or sa ma opreasca in loc de rovinieta la arata toate facturile de la service cu schimburi de bucse, brate, telescoape, planetare!! Cand imi deconteaza ei zecile de miloane platite pe reparatii din cauza drumurilor platesc si eu rovinieta! Si sa vad ce mai au ei de comentat asupra rovinietei atunci!

  RăspundețiȘtergere
 2. daca masina ce are rovineta e defecta si circul cu alta masina rovineta e valabila

  RăspundețiȘtergere
 3. Din pacate taxele de drum se achita pe numar de inmatriculare al autovihicului unic deci este asignata doar unui autovehicul.
  Rovinieta NU se transfera pe un alt autovehicul. Puteti verifica acest fapt observand numarul de inmatriculare incris chiar pe vinieta ce se aplica in geam.

  RăspundețiȘtergere