sâmbătă, 20 decembrie 2008

RCA aproape dublu in 2009

Toate cele 16 companii autorizate sa vanda RCA au operat cresteri ale tarifelor pentru 2009. O prima cauza ar fi cresterea daunalitatii pentru acest segment de bussiness dar si din cauza deciziei CSA de a majora limitele de despagubire.
Cele mai importante majorari ale tarifelor standard le-au aplicat, conform tabelului de mai jos, companiile ARDAF si ASIBAN - in unele cazuri si de 100% -, in timp ce companiile UNITA si INTERAMERICAN nu au majorat pretul cu mai mult de doua procente.

Calculele au fost realizate pe baza tarifelor RCA publicate pe site-urile companiilor, pentru urmatorul profil de client: persoana fizica de sex masculin, domiciliat in mediul urban, cu varsta de 30 de ani, cu experienta auto de peste 10 ani si cu un istoric favorabil in ceea ce priveste evenimentele rutiere. Precizam ca datele prezentate au un caracter informativ si pot suferi modificari.

Comparatii pentru alte criterii puteti efectua pe portalul de asigurari Asigur.com - o autoritate deja in acest domeniu.

Foarte interesanta este diversificarea vizibila a criteriilor de segmentare a tarifelor RCA pentru persoane fizice, in functie de profilul clientului. De la caz la caz, realizarea acestui profil este influentata de sex, domiciliu, varsta, starea civila sau chiar de marca autovehiculului.

In afara de contracararea fenomenului daunalitatii, in continuare in crestere, dublarea in 2009 a limitelor de despagubire acoperite de asiguratorii RCA la 300 mii EUR pentru daune materiale si la 1,5 mil. EUR pentru vatamari corporale a fost un alt argument pentru majorarile aplicate de companiile de profil.

De asemenea, la baza acestei scumpiri sta si faptul ca tot mai multi romani calatoresc in afara tarii, unde, de cele mai multe ori nivelul despagubirilor atinge valori mai ridicate decat in Romania.




Sursa: 1asig.ro

3 comentarii:

  1. Este posibil sa fac o rca de la o companie din romania pe o masina inmatriculata in italia? Mentionez ca nu vreau sa reinmatriculez masina, vreau doar o asigurare mai ieftina decat in italia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate nu!
    In acest moment, nici o societate de asigurare din Romania nu este autorizata sa vanda RCA pentru autovehiculele inmatriculate in spatiul UE.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce optiuni am daca am pierdut chitanta de la rovinieta?

    RăspundețiȘtergere