marți, 26 august 2008

Din nou fara amenzi la roviniete

Ministrul Transportului a dat ordin ca, pana la 1 septembrie, soferii sa nu fie amendati daca n-au rovinieta. Soferii vor putea circula din nou fara sa fie amendati pentru lipsa rovinietei, pana la 1 septembrie, din cauza problemelor cu distributia noilor modele, o astfel de decizie fiind adoptata si la finele lunii iulie, pentru aproape doua saptamani. Anuntul a fost facut de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

"Având în vedere că am introdus noile modele de roviniete, am dat o dispoziţie ca până la 1 septembrie să existe toleranţă pentru amendarea celor care nu au rovinietă", a declarat ieri Orban. Ministrul a acuzat compania Petrom că, deşi are roviniete în stoc primite de la Compania de Drumuri (CNADNR) refuză să le comercializeze, pentru a forţa statul să accepte o majorare a comisionului care-i revine companiei petroliere din această afacere.

Majorarea ar fi de la 4 la 6%, iar numărul rovinitelor pe care Petrom le-ar ţine sub tejghea ar depăşi cifra de 800.000. Orban a spus că, în această situaţie, Petrom îşi bate joc de cetăţenii României şi de stat.

Compania petrolieră a replicat, informând că nu doreşte nici o majorare a comisionului şi că s-a ajuns la situaţia în care nu se găsesc roviniete pentru că acestea nu sunt livrate de CNADNR. Petrom spune că a primit doar 260.000 de roviniete, din care a distribuit către staţii, spre vânzare, peste 220.000, iar restul, care se află la sediul companiei nu sunt roviniete pentru autoturisme.

Petrom susţine că a făcut ultima comandă de roviniete către CNADNR în 12 august, dar acestea nu au fost livrate nici până în prezent, deşi ar fi trebuit transmise în zece zile.

Sursa: Cotidianul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu