miercuri, 5 decembrie 2007

TAXA AUTO DE PRIMA INMATRICULARE RAMANE, SE SCHIMBA UNELE DETALII TEHNICE

Taxa auto de prima înmatriculare nu va fi eliminata, urmând sa fie modificate doar anumite aspecte tehnice, în conformitate cu exigentele Comisiei Europene, a declarat, marti, primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu. Acesta a subliniat ca aceste schimbari vizeaza doar corelarea valorii în vama a automobilului cu valoarea lui reziduala, iar taxa ramâne un instrument important de reducere a poluarii.

„Nu se pune problema reducerii sau eliminarii, ceea ce se pune problema este ca, pe baza observatiilor facute de Comisie, suntem într-un proces de discutii si probabil ca anumite aspecte vor fi modificate. Aceste aspecte sunt de ordin pur tehnic si se refera la valoarea în vama a vehiculelor, la care nu se poate aplica o taxa mai mare decât valoarea lor reziduala. Taxa ramâne în vigoare si este destinata protectiei mediului si când spun mediul înteleg nu doar natura, ci si oamenii”, a declarat Tariceanu.

El a aratat ca, daca anumite prevederi sunt considerate de Comisia Europeana neconforme cu legislatia europeana, ministrul Varujan Vosganian are mandat sa discute la Bruxelles si ulterior Guvernul va veni cu propuneri care sa elimine aceste „asa-zise neconcordante”.

Sursa: Rompres

Vosganian anunta introducerea unor proceduri de contestare a taxei de prima inmatriculare

Ministrul finantelor si economiei, Varujan Vosganian, a declarat ca modificarile la taxa auto vor viza redefinirea notiunii de masina noua, corelarea intre nivelul taxei si valoarea de piata a masinii si introducerea unor proceduri de contestare pentru persoanele care se simt nedreptatite.
Vosganian a avut, marti, la Bruxelles, o intalnire cu Laszlo Kovacs, comisarul european pe probleme de fiscalitate, partea romana, reprezentata de ministrul Economiei si Finantelor, ocazie cu care a prezentat punctul de vedere al Guvernului, potrivit unui comunicat al Ministerului Finantelor si Economiei.

"Guvernul Romaniei isi exprima toata disponibilitatea de a colabora cu reprezentantii Comisiei in vederea solutionarii acestei situatii si evitarii unui proces la Curtea Europeana. Ma bucur ca, prin pozitia sa de astazi (marti, n.r.), comisarul european a confirmat aceeasi atitudine si de partea Comisiei Europene”, a declarat Varujan Vosganian.

Potrivit comunicatului de presa, ministrul finantelor a afirmat ca Romania va relua, de saptamana viitoare, discutiile tehnice legate de modalitatea de aplicare care trebuie sa fie concordanta atat cu obiectivul de protectie a mediului, cat si cu reglementarile comisiei in materie de taxare si impozitare.

"Pot sa afirm ca proiectul de modificare va fi asumat de Guvern sub forma de ordonanta de urgenta si va cuprinde o serie de mentiuni de ordin tehnic. Ma refer aici la o mai buna corespondenta intre nivelul taxei si valoarea de piata a masinii, la redefinirea termenului de masina noua si la introducerea unor proceduri de contestare pentru persoanele care se simt nedreptatite”, a spus Vosganian.

Sursa: NewsIN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu