joi, 6 septembrie 2007

Afacerile asiguratorilor au depasit 1 mld. EUR la jumatatea lui 2007

In prima jumatate a acestui an, piata asigurarilor a depasit ca volum al afacerilor miliardul de EUR. Astfel, valoarea primelor brute subscrise de catre companiile de asigurari din Romania a atins 3,6 mld. lei, adica peste 1 mld. EUR.

Piata asigurarilor a crescut fata de aceeasi perioada a anului precedent cu aproape 34%, nominal, in moneda europeana, respectiv cu peste 20%, real, in lei.

Primele zece companii din piata au realizat aproape 84% din totalul subscrierilor. ALLIANZ-TIRIAC, OMNIASIG si BCR Asigurari sunt, in aceasta ordine, primele trei companii din piata. Cu o cota de aproape 19% din piata asigurarilor, ALLIANZ-TIRIAC isi mentine pozitia de lider. OMNIASIG a urcat o pozitie fata de topul realizat pentru perioada similara a anului trecut si ocupa pozitia secunda. Compania a realizat o crestere nominala in euro cu peste 76% fata de primul semestru al anului trecut.

Pozitia a treia in piata este ocupata de compania care a realizat cea mai semnificativa crestere in perioada analizata: BCR Asigurari. Compania a realizat in prima jumatate a anului in curs mai mult decat dublul subscrierilor in EUR realizate in perioada similara a anului precedent. BCR Asigurari a urcat patru pozitii in top, situandu-se pe locul al treilea, si detine o cota de 9,6% din piata asigurarilor.

Cresteri, in EUR, peste media pietei au mai inregistrat UNITA (+100,5%), ASIBAN (+53,33%), BT ASIGURARI (+52,49%) si GENERALI (+51,32%). De altfel prin evolutia avuta, UNITA a urcat doua pozitii in clasament, pana pe locul sapte, in timp ce BT Asigurari a urcat un loc ocupand pozitia a zecea in topul intocmit pe baza primelor brute subscrise din asigurari de viata si non-viata.

TOP 10 PIATA ASIGURARILOR S1 2007


1.ALLIANZ-TIRIAC


2.OMNIASIG


3.BCR Asigurari


4.ASIROM


5.ASIBAN


6.ING Asigurari de Viata


7.UNITA


8.ASTRA-UNIQA


9.GENERALI


10.BT Asigurari


Cursul EUR/RON este cel mediu pentru perioadele analizate potrivit BNR. La calculul evolutiei reale in RON s-a tinut cont de rata inflatiei in perioada Iunie 2007 - Iunie 2006 care a fost 4,6% potrivit Institutului National de Statistica.

Sursa: 1Asig.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu