marți, 5 octombrie 2021

România a actualizat lista cu risc COVID19 la 30 septembrie 2021

Moldova, Armenia, Bulgaria și Belarus intră pe lista roșie; Austria și Elveția intră pe galben; Germania, Franța, Olanda intră pe lista verde.

In zona roșie au intrat: România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus și Groenlanda;

In zona galbenă au intrat:
-din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Austria, Elveția, Gibraltar, Iran, Maldive și Bahamas;
-din zona verde, în urma creșterii incidenței:Ucraina, Insulele Feroe și Leshoto;
In zona verde au intrat: Olanda, Germania, Franța, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo și Capul Verde.
De asemenea, se modifică HCNSU 43 din 01.07.2021 prin includerea excepției de la măsura carantinei pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă precum si cei care asigură transport de persoane, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în condițiile deplasării în scop profesional.
Măsurile restrictive în urma călătoriei spre România se aplica în funcție de zona de plecare.
Dacă veți călători din zona roșie (exemplu: Israel, Marea Britanie etc.) spre România, veți sta carantină timp de 14 zile, având posibilitatea de a scurta carantina dacă vă testați în ziua a 8-a. Testul PCR făcut înainte de călătorie nu vă ajută să evitați carantina la intrare în România. În schimb, dacă sunteți vaccinați puteți fi scutiți de carantină.
Dacă veți călători din zona galbenă (ex. Germania, Grecia, Cipru etc.) spre România, trebuie să prezentați transportatorului dovada efectuării unui test PCR, cu rezultat negativ, realizat cu cel mult 72 de ore înainte de îmbarcare, pentru a evita carantina. Dacă sunteți vaccinați, testul și carantina nu mai sunt obligatorii.
Puteți călători din zona verde (ex. Italia, Malta, Portugalia etc.) spre România fără restricții și fără teste, deci nu e nevoie să prezentați niciun document (altele față de cele de călătorie) înainte de îmbarcare.
Pasagerii cu certificatului digital european COVID nu mai trec prin controlul DSP din aeroportul Henri Coandă – Otopeni.
Certificatul digital COVID-19 UE este singura dovadă de vaccinare / testare recunoscută la trecerea frontierei, din 13 august.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu