miercuri, 20 iunie 2018

Cum conduci pe canicula?

         Avand in vedere temperaturile caniculare, care pot afecta atat soferii, cat si masinile acestora, ti-am pregatit un articol din care vei afla ce masuri trebuie sa iei pentru a circula in conditii optime chiar si pe cod galben sau rosu de temperaturi extreme.
Sezonul estival s-a deschis oficial pe 1 mai, vara calendaristica s-a instalat o luna mai tarziu, iar acum avem primele temperaturi care trec de 30 de grade in mare parte a tarii. Pe site-ul nostru nu vei gasi numai informatii referitoare la modul in care sa achiti taxa de pod Fetesti – Cernavoda, ci si sfaturi utile cu privire la legislatia rutiera, dar si informatii legate de protejarea autoturismului tau.
1. Atentie la locul de parcare! In zilele extrem de calduroase, este indicat sa alegi un loc de parcare cat mai ferit de razele soarelui. In cazul in care acest lucru nu este posibil, incearca macar sa feresti zona din fata autourismului, pentru ca volanul, schimbatorul, scaunele si bordul sa nu se supraincalzeasca. Daca toate locurile de parcare disponibile sunt la soare, foloseste parasolare atat pentru parbriz si luneta, cat si pentru geamurile laterale.
2. Foloseste aerul conditionat corect! In momentul in care intri in masina, trebuie sa deschizi partial geamurile, sa pornesti aerul conditionat la maximum, fara optiunea recirculare, si sa activezi aeratoarele de la nivelul picioarelor. In acest fel, aerul rece va impinge aerul cald, iar masina ta se va racori. Dupa ce interiorul s-a racit, inchide geamurile si activeaza modul de recirculare al aparatului de aer conditionat.
3. Atentie la temperatura motorului! Asigura-te ca nivelul de antigel este in limite normale. Desi poate fi greu de crezut, antigelul nu are doar un punct foarte scazut de inghet, ci si un punct de fierbere, chiar daca acesta este unul foarte ridicat (in jurul a 140 de grade).
4. Atentie la presiunea din pneuri! Anvelopele se pot incalzi excesiv, iar metoda optima pentru prevenirea acestui fenomen este verificarea presiunii in roti. Daca sunt umflate la o presiune mai mica fata de cea recomandata, rotile vor acoperi o suprafata mai mare de sosea, prin urmare vor crea o forta de frecare mai mare si, implicit, mai multa caldura.
5. Stilul de condus trebuie adaptat! Asfaltul incins scade aderenta, fiind mai putin poros si neputand absorbi petele de ulei, motiv pentru care este extrem de alunecos. Prin urmare, daca te apropii de o portiune in care asfaltul pare lucios sau mai inchis la culoare, redu viteza! De asemenea, in zonele in care asfaltul este foarte incins, ar trebui sa franezi mai din timp, mai ales in curbe.
Speram ca, odata ce ai citit acest articol, vei pleca mai relaxat in concediu si te vei putea concentra pe lucrurile cu adevarat importante, cum ar fi timpul de calitate petrecut alaturi de familia ta. Si nu uita: daca mergi pe litoral, cea mai simpla, rapida si eficienta modalitate de a achita taxa de pod Fetesti – Cernavoda este online, chiar pe acest site autorizat de CNAIR - Taxadepod.ro. Vei achita in doar doua minute, fara taxe suplimentare si fara sa fie nevoie sa iti creezi cont!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu