marți, 17 iulie 2012

Dovada rovinieta


Începând cu data de 25.06.2012, Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din
România a pus la dispozitia utilizatorilor un nou serviciu privind posibilitatea de verificare a valabilitătii rovinietei on-line.

Prin acest serviciu, utilizatorilor li se ofera posibilitatea de a verifica valabilitatea achitării tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale (rovinieta) la momentul căutării, după numărul de înmatriculare al vehiculului si după numărul de identificare (seria de sasiu).
În plus, pe lângă afisarea informatiilor în fereastra utilitarului, prin bifarea optiunii ,,Afisează rezultatele în fisier pdf semnat" se poate obtine un fisier pdf care contine informatiile referitoare la valabilitatea rovinietei împreună cu o semnătură electronică a CNADNR - SA si o marcă temporală (data).

În acest mod, CNADNR - SA atestă faptul că este emitentul informatiilor înscrise în fisier si că acestea sunt valabile la momentul specificat de marca temporală.
Documentul pdf semnat se generează numai în cazul existentei unei roviniete valabile în baza de date (nu este considerată rovinietă valabilă, rovinieta a cărei data de „sfârsit valabilitate” este anterioară celei la care se interoghează/generează fisierul pdf, precum si rovinieta a cărei dată de „început valabilitate” este ulterioară datei la care se interoghează/generează fisierul pdf).

Biroul Comunicare al CNADNR-SA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu