marți, 6 martie 2012

Au dispărut temporar amenzile pentru roviniete!

Proprietarii de maşini nu au mai încasat de două luni nicio amendă pentru lipsa rovinietei.
Motivul? 
Ministerul Transporturilor a creat un organism de control, fără a-i oferi şi cadrul de funcţionare. S-a creat o instituţie nouă, fără dotări şi fără cadru legal de funcţionare efectivă

Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) trebuia să cumuleze atribuţiile Registrului Auto Român (RAR), ale Autorităţii Rutiere Române (ARR) şi ale Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri. În atribuţia ISCTR ar fi trebuit să intre şi urmărirea achitării taxei de drum.

"Noi funcţionăm de la 4 decembrie, dar au fost probleme cu actele normative care ne reglementează activitatea. Nu putem spune că nu fun­cţio­nă, dar nu am avut toate atribuţiile prevăzute în lege încă de la înfiinţare", declară Florin Homniuc, şeful teritorial al ISCTR pentru zona Moldova. Inspectorii angajaţi în decembrie la noua instituţie s-au văzut în imposibilitatea de a face controale efective, pentru că le lipsea cadrul legal de a aplica sancţiuni. Cel mult, ei puteau atrage atenţia şoferilor că încalcă legea.

Abia la jumătatea lui februarie a fost emisă HG 69/2012 pentru aplicarea sancţiunilor dar nu au preluat încă aparatura de depistare a lipsei rovinietelor

Sursa: Evenimentul Zilei

Un comentariu:

  1. interesant...eu tocmai am primit pe data de 28 feb un proces verbal de contaventie care constata ca in luna august 2011 circulam fara rovinieta, insa la momentul respectiv atat eu cat si masina mea nu eram in Romania. Sunand astazi la CNADNR - CESTRIN mi s-a spus sa depun contestatie in scris la judecatorie pentru a anula procesul verbal.
    Sa inteleg ca in momentul de fata nu mai trebuie sa depun contestatie?

    RăspundețiȘtergere