marți, 1 noiembrie 2011

Rovinieta NU se scumpeste in 2012

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anunţat că rovinieta nu se va scumpi în cursul anului viitor. Prezentă la Suceava, Anca Boagiu a declarat că până în momentul de faţă nu s-a discutat despre o creştere a preţului pentru rovinietă. Ea a arătat că din punctul său de vedere rovinieta reprezintă o resursă importantă pentru Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pentru modernizarea şi întreţinerea drumurilor din România.

În acelaşi timp, Boagiu a declarat că resursele financiare de care va dispune Ministerul Transporturilor în anul 2012 vor fi alocate cu prioritate pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene, precum şi pentru cofinanţarea proiectelor realizate din credite contractate de la Banca Europeană de Investiţii (BEI). Ministrul Transporturilor a spus că în momentul de faţă, în România sunt în execuţie lucrări la aproximativ 2.500 de kilometri de drumuri naţionale, valoarea totală a investiţiilor fiind de circa 2 miliarde de euro, reprezentând credite de la BEI.

Anca Boagiu a spus că pentru aceste investiţii 50% din sume sunt asigurate din credite de la BEI şi 50% de la bugetul de stat. Boagiu a adăugat că, din nefericire, autostrăzile nu trec încă prin Moldova, însă prin deblocarea creditelor de la BEI s-a reuşit realizarea unor investiţii pentru modernizarea drumurilor naţionale.

Sursa: monitorulsv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu