miercuri, 25 februarie 2015

UPDATE: Amenzile sunt nule

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A. consideră că opiniile apărute în presă potrivit cărora cei care au plătit amenzile își pot recupera banii nu corespund adevărului și sunt contrare prevederilor legale.

În consecință, acest recurs în interesul legii nu produce niciun efect juridic asupra proceselor finalizate în care au fost epuizate toate căile de atac (fond și recurs) ce au avut ca obiect contestarea proceselor verbale de constatare și sancționare a contravenției.

Acest recurs în interesul legii nu produce efecte asupra hotărârilor judecătorești examinate și nici cu privire la situația părților din acele procese. Recursul în interesul legii nu este LEGE, ci are doar menirea să orienteze în aceeași direcție practica instanțelor judecătorești.
Prin urmare, aplicarea unitară a legii pentru trecut se subordonează puterii lucrului judecat, în interesul conservării stabilității raporturilor juridice.

Decizia ICCJ va fi motivată și se va publica în Monitorul Oficial, moment de la care devine obligatorie pentru instanțele judecătorești. Cu toate acestea, ea poate fi invocată și în cadrul proceselor ce se află pe rol în prezent.

În concluzie, CNADNR SA va ține cont de argumentele pe care se întemeiază acest recurs în interesul legii și va proceda în consecință, astfel încât toți cei care nu vor respecta legea și nu vor achita tariful de trecere și cel de utilizare pe rețeaua de drumuri naționale din România să poată fi amendați în mod legal.

CNADNR SA
Comunicat de presă
20.02.2015

Un comentariu:

  1. Cand lucrezi la nivel de tara cu un sistem neomologat ,neverificat a unui om de afaceri (firma UTI) care are tentacule in CNDAR inseamna ca esti ILEGAL si nu poti Da amenzi si nu poti pretinde taxe de drum. Cand sistemul national va primi girul de verificare de la o firma europeana de verificare atunci ar trebui sa platim roviniete la hotii de la CNDAR. Asa au fost si camerele de la Cluj si cele din oltenia...etc. Cand primesti o amenda si un proces verbal trebuie sa semnezi de primire si luare la cunostinta deoarece orice cetatean are dreptul la prezumtia de nevinovatie. astfel de la data cand ai primit procesul verbal si AI FOST INFORMAT ca ai fost amendat ai la dispozitie o perioada de timp ori sa platesti 50% din amenda ori sa contesti in instanta procesul verbal. Nenorocitii de la CESTIN o alta caracatita iti trimit procesul verbal in plic si postasul il pune in cutie. DE fapt daca esti plecat in concediu sau pur si simplu nu verifici cutia postala pierzi dreptul de a plati sasu a contesta. Vreau sa spun ca sistemul este varza..... eu primesc poza facuta noaptea si ei spun ca eu am trecut la camera la ora 14.30 noroc ca am elemente reflectorizante inscriptionate pe masina,,oricum am castigat procesul am cerut sa prezinte in instanta documente cu privire la omologarea intregului sistem national de iregistrare ,monitorizare si editare a rovinietelor ...lucru pe care nu lau facut pentru ca nu exista.Nu este prima oara cand un sistem al statului este ILEGAL......Sa nu mai vorbim de tertipluri cu ar fi ca atunci cand pe traseu se lucreaza cu camerele mobile pe o raza de 50 km nu se mai pot emite roviniete intentionat nu functioneaza sitemul.....

    RăspundețiȘtergere