marți, 28 ianuarie 2014

Stationarea unui camion costa 1.000 lei / zi

Staţionarea unui camion , în condiţii de iarnă, pe drumurile din România costă circa 1.000 de lei în 24 de ore, aici incluzându-se costurile carburantului necesar încălzirii cabinei, costurile cu vigneta, diurna şi  penalităţile de întârziere, a precizat Augustin Hagiu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Rutiere. Astfel, apreciind numărul de camioane care au staţionat pe şosele României în weekend-ul trecut la „câteva sute” se pot aprecia la „câteva sute de mii de lei” pagubele transportatorilor cu TIR-uri blocate în zăpadă. Numărul exact de camioane blocate nu poate fi cunoscut , pentru că foarte multe firme de transport nu comunică situaţia.

„Din fericire, camionagii români nu obişnuiesc să plece în cursă în week-end, aşa că au fost relativ puţine cazuri de staţionare a camioanelor. Cele mai multe staţionări au fost ale camioanelor străine. Noi, sâmbătă, aveam raportate 48 de camioane staţionate. Cu tot cu cele ale altor confederaţii patronale, să fi fost vreo 200 de camioane blocate. În schimb, străinii au fost cu miile: turci, ucrainieni, sârbi, bulgari, moldoveni”, a spus Hagiu.
Din cauza vremii extreme din ultimele două zile, autorităţile au dispuns închiderea temporară a tuturor autostrăzilor din România, precum şi a mai multor drumuri naţionale.
”Pe noi nu ne preocupă acum strict problema camioanelor, ci contextul în care s-a ajuns la această situaţie. Din nou s-au amestecat informaţiile şi nu au căpătat coerenţă, ba că autostrada este închisă, ba că este deschisă. Din nou autorităţile s-au bâlbâit. Parazăpezile lipsesc cu desăvârşire. Este o bătaie de joc ceea ce numeşte CNADNR parazăpezi, şi cred că au mai cheltuit şi o groază de bani pe ele. La nivelul Ministerului Transporturilor din nou este beznă”, a mai spus  Hagiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu