luni, 1 iulie 2013

Aglomeratie la granita cu UNGARIA

Ca urmare a faptului că, începând cu data de 01.07.2013, pe teritoriul Ungariei s-a modificat legislaţia privind achitarea taxei de drum pentru autovehiculele a căror greutate totală maximă admisă depăşeşte 3,5 tone, s-a constatat că în punctele de trecere ale frontierei de la graniţa cu Ungaria, pe sensul de intrare în ţara vecină, s-au mărit timpii de aşteptare pentru această categorie de autovehicule.

Poliţiştii de frontieră au contactat autorităţile de frontieră maghiare pentru a lua măsurile necesare care să conducă la reducerea timpilor de aşteptare pentru autocamioane şi asigurarea unui control fluent şi civilizat.

De asemenea, poliţiştii de frontieră asigură în permanenţă sprijin participanţilor la traficul transfrontalier, respectiv s-au intensificat relaţiile cu autorităţile publice locale în vederea menţinerii ordinii şi liniştii publice în zona de competenţă.

Reamintim că, în data de 29.06.2013 am informat opinia publică despre faptul că autorităţile maghiare ne-au comunicat că începând cu data de 01.07.2013, vehiculele a căror greutate totală maximă admisă depăşeşte 3,5 tone, au dreptul să circule pe drumurile din Ungaria numai după achitarea taxei de drum.

Taxa de drum poate fi achitată, pe teritoriul Ungariei, la fiecare staţie PECO, la birourile unde şi anterior se putea achiziţiona taxa de drum, precum şi în punctele de trecere ale frontierei, la intrare în ţara vecină, în terminalul automarfarelor: Artand – Borş, Nagylac – Nadlac, Gyula-Varsand, Csengersima - Petea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu