joi, 2 august 2012

Asigurarile online - o comoditate!

Cand vine vorba de cumparaturi de orice tip pe Internet, multi dintre noi se arata destul de sceptici. Cine ne garanteaza ca produsele cumparate sunt la fel ca in prezentari sau ca banii platiti la comanda se duc acolo unde trebuie? Situatia este cu atat mai complicata in momentul in care este vorba de o polita RCA. Odata cu dezvoltarea Internetului, care a dus implicit la dorinta oamenilor de a rezolva cat mai rapid anumite lucruri, a aparut si posibilitatea de a comanda online polita RCA. Achizitia asigurarii prin Internet vine cu o serie de avantaje, care tin in special de usurinta procedurii, de comoditatea pe care o confera, dar si de pret.

Tarife in timp real
Pentru a afla tarifele, soferul introduce cateva informatii referitoare la el (CNP, daca este somer / bugetar sau salariat, orasul in care locuieste, etc.) si la masina (capacitate cilindrica, marca si modelul, tip de combustibil folosit si altele). Toate aceste detalii influenteaza pretul RCA-ului, care este apoi calculat si afisat in timp real. Astfel, soferul stie exact cat trebuie sa scoata din buzunar.

asigurari

Comoditatea din fata calculatorului personal
Fiind vorba de o achizitie online, soferul nu mai trebuie sa mearga personal la agentia unei companii de asigurari pentru cumpararea politei. Acum poate sa isi calculeze singur polita din fata calculatorului personal si sa afle exact cat il costa, facand comparatie intre mai multe companii de asigurari prin intermediul unui calculator RCA. Comanda se face online, rapid, fara necesitatea deplasarii.

Polita de asigurare vine acasa
Dupa ce alege RCA-ul de la un anumit asigurator, soferul va stabili impreuna cu un broker de asigurari ziua si locul la care sa ii fie livrata asigurarea. In plus, livrarea este gratuita, asa ca nu mai trebuie platite nici un fel de taxe de curierat.

Simplitatea reinnoirii politei
RCA-ul va expira, fie dupa 6 luni, fie dupa un an, asa cum a fost achizitionat de la inceput. Din moment ce polita a fost cumparata online, brokerul de asigurare pastreaza datele de contact si are grija sa il anunte pe sofer din timp de faptul ca urmeaza sa ii expire polita. Astfel, clientul este contactat si, daca acesta este de acord, polita este reinnoita. Soferul nu mai este pasibil de amenda pentru ca circula cu un RCA expirat (din simplul motiv ca a uitat de el), iar daca vrea sa comande singur asigurarea de la acelasi broker, nu trebuie sa introduca decat seria de sasiu pentru generarea politei, fara sa reia intregul proces de la zero.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu