marți, 19 iunie 2012

Procedura modificări de informatii în rovinieta deja emisa

C.N.A.D.N.R. S.A. informează utilizatorii retelei de drumuri nationale cu privire la posibilitatea unor modificări a anumitor informatii înscrise în rovinieta emisă, de către personalul abilitat să încaseze tariful, astfel: in cazul în care după achizitionarea unei roviniete utilizatorul constată că numărul de înmatriculare al vehiculului a fost înscris gresit, poate solicita corectarea acestuia în punctul de vânzare unde a achitat rovinieta, într-un interval de 60 de minute (1 oră) de la emiterea acesteia.

Solicitarea de corectie se face prin prezentarea certificatului de înmatriculare al vehiculului/cărtii de identitate, urmând ca în punctul de vânzare, personalul abilitat al distribuitorului să pastreze o copie a acestuia/acesteia. Corectarea datelor se face fără perceperea de către distribuitor a unei taxe.

Subliniem că, nu se pot face modificări în ceea ce priveste categoria vehiculului sau a perioadei de valabilitate a rovinietei.  Pentru corectia numărului de inmatriculare, distribuitorul va elibera doua exemplare ale documentului care atestă modificarea în baza de date ( unul care va fi semnat de către utilizator si care va rămâne la distribuitor si unul care va fi semnat/stampilat de către distribuitor si va rămâne la utilizator).

Tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale (rovinieta) se aplică tuturor utilizatorilor români si străini pentru toate vehiculele înmatriculate care sunt folosite pe reteaua de drumuri nationale din România (inclusiv autostrăzi). Utilizatori sunt persoanele fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare al vehiculului sau care pot folosi în baza unui drept legal vehicule înmatriculate în
Romania sau în alte state. Fapta de a circula fără a detine rovinietă valabilă constituie contraventie si se sanctionează cu amendă.

COMUNICAT - C.N.A.D.N.R. S.A.

2 comentarii:

  1. Nu am reusit sa ma lamuresc din tot ce am citit pe diverse site-uri (incluzand forumuri) daca pt un locuitor din Bucuresti este nevoie de rovinieta pt a merge la aeroportul din Otopeni.
    Sper ca ma poate lamuri cineva definitiv si cu indicarea unor argumente avand suport in legislatie.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am reusit sa ma lamuresc din tot ce am citit pe diverse site-uri (incluzand forumuri) daca pt un locuitor din Bucuresti este nevoie de rovinieta pt a merge la aeroportul din Otopeni.
    Sper ca ma poate lamuri cineva definitiv si cu indicarea unor argumente avand suport in legislatie.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere