joi, 22 martie 2012

Rovinieta, afacere de succes pentru stat?

Soferii din Romania primesc amenzi intre 370 de lei si zeci de mii de lei pentru neplata taxei de drum.
Statul ia in considerare fiecare zi pentru care rovinieta 2012 nu este platita, chiar daca instiintarea ajunge la destinatar in 6 luni de la savarsirea acestei fapte.

Pentru o zi de neplata, amenda este de 250 de lei pe autoturism, plus 120 lei, tarif de despagubire, aplicat pentru ca ai fost instiintat ca trebuie sa achiti contraventia.

Pana in acest moment s-au inregistrat 430.000 de contraventii, pentru care se vor aplica amenzi in valoare de 148 de milioane de lei, plus penalitatile pentru neplata la timp.
Avand in vedere ca procesul verbal de instiintare ajunge la destinatar dupa 6 luni, persoana nu stie ca incalca legea, prin urmare va face acest lucru in continuare.

In plus, o alta neregula a sistemului ar fi ca Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) incurajeaza gasirea unei modalitati de profitare dupa sesizarea contraventiilor si nu incearca sa le descurajeze, asa cum prevede un principiu de baza al statului de drept.

Conform calculelor, o persoana care nu a platit rovinieta 2012 timp de o luna de zile va trebui sa plateasca 11.100 lei, iar pentru 6 luni de neplata, amenda este de 66.600 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu