joi, 24 noiembrie 2011

Atentie mare soferi cu CASCO

Avand in vedere noile reglementari privind circulatia pe drumurile publice (OG nr 5/2011 si modificarile aduse OG 195/2002) precum si prevederile conditiilor de asigurare primite de asigurat pentru politele facultative auto de tip CASCO, in cazul cand autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarna, in conditiile de carosabil mentionate in actul normativ , nu se vor acorda despagubiri pentru daunele provocate de ciocniri, loviri sau izbiri cu alte vehicule, animale sau cu orice corpuri mobile sau imobile aflate în afara autovehiculului; cadere în prapastie, derapari sau rasturnari.

Mai jos aveti extras din conditiile de asigurare Astra " 6.5 Asiguratorul este exonerat de plata despagubirii în urmatoarele cazuri: a) nerespectarea normelor/reglementarilor de exploatare a autovehiculelor, a celor privind regimul orar de munca al conducatorului auto."  si
"In cazul asigurarilor facultative auto cand in urma accidentelor se produc avarii ale anvelopelor pentru riscuri asigurate se va despagubi valoarea pentru tipul de anvelopa mentionat in inspectia de risc sau mentionat in polita sau in actele aditionale inainte de producerea accidentului ."

Un comentariu:

  1. nu dezinforma. Aceste conditii de asigurare n-au nici o legatura cu RCA-ul. Sunt numai la casco si exista de cand casco. Astra doar a anuntat ca va aplica respectivul articol.

    RăspundețiȘtergere