vineri, 29 iulie 2011

Pretul per kilometru din Autostrada Transilvania a scazut la jumatate!

Ministerul Transporturilor poarta negocieri dure in aceste zile cu reprezentantii companiei Bechtel pentru reducerea pretului de executie a unui kilometru de autostrada.

Americanii au fost de acord sa scada pretul de la 20 de milioane euro pe kilometru la mai putin de jumatate, anunta ProTV.

"Exista informatii ca au avut loc discutii politice la nivel inalt care i-au convins (n.red. pe americanii de la Bechtel) sa accepte aceste conditii, mai ales ca la negocieri a participat si ambasada americana. Cu preturi care depasesc pe anumite portiuni si 30 de milioane de euro per kilometru, santierul autostrazii Transilvania a consumat deja peste un miliard de euro, iar la plata mai asteapta facturi de peste 200 de milioane de euro", anunta ProTV.

Cu toate ca pretul unui kilometru din Autostrada Transilvania s-a injumatatit, costurile de construire raman printre cele mai mari din lume.

Pana acum, compania americana Bechtel a incasat de la Ministerul Transporturilor aproape un miliard de euro pentru lucrarile efectuate in judetul Cluj si Bihor, dar a finalizat numai 10% din lucrare.

Santierul la Autostrada Transilvania a inceput in vara anului 2004 si proiectul de 415 kilometri trebuia sa fie aproape finalizat pana acum. In realitate, este gata numai tronsonul intre Gilau si Campia Turzii, iar santierul de la Suplacu de Barcau a fost "inghetat".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu