miercuri, 2 aprilie 2008

Transportatorii cer introducerea rovignetei în pretul carburantului

Soferilor romani li se pregateste o scumpire a carburantilor. Patronatele din transportul rutier cer eliminarea actualei rovignete pe care o platesc în mod obligatoriu toti cei care circula pe drumurile nationale.

Pentru ca trebuie bani si pentru drumuri, camionagii propun reintroducerea taxei de drum în pretul benzinei. Deşi patronii firmelor româneşti de transport cer de multă vreme eliminarea rovignetei, ministrul Transporturilor nu cedează. Aşa că au încercat astăzi să-i convingă pe cei de la Finanţe.

Ceea ce solicită patronatele din transporturi este reluarea vechii formule a taxei de drum, care era inclusă în preţul combustibilului. Ministerul Finanţelor este deschis oricărei propuneri în care să nu fie afectat bugetul şi să nu mai aibă costuri.

Acum, banii încasaţi pe rovignete se duc la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Compania a încasat anul trecut peste 130 de milioane de euro numai din vânzarea acestor rovignete. Ca să obţină la fel de mult din carburanţi, aceştia ar urma să se scumpească.

Este vorba despre doi eurocenţi pe litru sau de opt bani. Bani pe care i-ar plăti toţi şoferii, chiar şi cei care circulă doar în oraş, în timp ce rovigneta este obligatorie numai pentru românii care folosesc drumurile naţionale din afara oraşelor. Mulţi nu respectă oricum această obligaţie.

Transportatorii spun că luni vor avea o nouă rundă de negocieri cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi cu cei de la Finanţe, poate poate îi conving să elimine rovigneta.

Sursa: ProTv

5 comentarii:

  1. corectam "Transportatorii NU cer introducerea rovignetei in pretul carburantului"...ar fi acelasi lucru!!!!Cer eliminarea acestei taxe ,e cu totul altceva! Defapt noi pana acum am platit GROPILE si ne-am stricat masinile care costa "bani".O intrebare :Ce drumuri avem pe "varianta"? si "Ce amenzi avem daca nu platim rovinieta? "Jalnice!" "Usturatoare!" RUSINE!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Normai ar fi sa plateasca numai masinile grele pt ca strazile nu se strica de la o masina pana-n 2 tone, sa fim seriosi !

    RăspundețiȘtergere
  3. in judetul covasna la statiile peco vineri nu se gasea rovigneta cum e posibil asa ceva vrei sa platesti si nu ai unde cum explici treaba asta pentru agentul de circulatie pina laa urma trebuia sa cer o masina care avea rovigneta. Nu ai voie sa iesi din oras?

    RăspundețiȘtergere
  4. stim de situati asta! pe situl www.roviniete.ro insa se gasesc roviniete! de ce nu comandati online?
    se emit in max 30 de minute si asta fara ca dvs. sa va pierdeti timpul cautandu-le pe la benzinarii sau Posta.

    RăspundețiȘtergere
  5. O TARA DE TOT RAHATUL! PARDON GUVERNANTI DE TOT RAHATUL! DE CE SA PLATESC ROVIGNETA CAND NU MERG DECAT PRIN GROPI. ROVIGNETA AR TREBUI PLATITA DOAR PT FOLOSIREA AUTOSTRAZILOR. HOTIIIIIIIIIII
    SE PARE CA ORBAN NU E PLIMBAT DESTUL SAU NE CREDE PE TOTI NISTE PROSTI.CUM AR FI OARE SA NU MAI PLATEASCA NIMENI NICI UN FEL DE TAXA AIUREA?

    RăspundețiȘtergere