vineri, 18 ianuarie 2008

Programul rabla ar putea fi extins la 100.000 de masini anual si ar putea cuprinde si camioane

Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme (APIA) a propus cresterea de sase ori, pana la 100.000 de unitati a numarului de masini vechi ce vor fi casate prin programul de reinnoire a parcului auto, cunoscut sub numele de programul rabla. Asociatia sustine aplicarea acestuia si pentru camioane, dupa cum a declarat vicepresedintele APIA, Brent Valmar, la Poiana Brasov.

"Am propus sa numarul de masini ce urmeaza a fi casate prin Rabla sa ajunga de la 16.500 la 100.00, si vrem sa includem in el si camioanele, pentru ca polueaza extrem de mult", a spus Valmar. El a precizat ca propunerea a fost facuta in cursul saptamanii trecute, la adunarea generala APIA, si se asteapta ca Agentia de Mediu sa dea un raspuns cat de curand, deoarece relatiile cu APIA sunt extrem de bune.

Valmar a precizat ca in mod cert anul acesta vor fi casate cel putin 32.000 de masini vechi prin intermediul acestui program, aproape dublu fata de anul precedent. Vicepresedintele APIA a spus ca daca programul va fi extins la 100.000 de unitati, problemele logistice intampinate vor fi mari, insa primeaza efectul acestui program asupra mediului.

El a adaugat ca ar vrea ca 10% din locurile programului sa fie destinate camioanelor, pentru care primele de casare ar putea fi mai mari decat la autoturisme, unde prima a fost anul trecut 3.000 de lei, iar anul acesta se vorbeste de 4.000 de lei.

La programul Rabla pot participa persoane fizice care detin automobile mai vechi de 12 ani, in stare de functionare, si primesc prima de casare ca avans pentru achizitionarea unui autoturism nou.


Sursa: Hotnews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu