luni, 14 ianuarie 2008

Noile coduri CAEN pentru firme

De la 01.01.2008 intra in vigoare noile coduri CAEN, publicate in M.O. in cursul anului 2007, fara explicatii ale activitatilor. Este doar o lista in care activitatile renumerotate nu corespund 1:1 cu vechile activitati. De la 1 ianuarie 2008, activitatile din economia nationala vor fi clasificate dupa o structura noua, conform standardelor UE. Noul sistem de codificare va fi valabil in spatiul UE, iar firmele românesti vor putea sa participe la orice licitatie europeana.

Potrivit INS, in aceasta versiune a CAEN se vor gasi patru noi sectiuni, 26 de diviziuni, 48 de grupe si 101 clase in plus fata de versiunea actuala. Aceasta inseamna ca noua codificare este mult mai detaliata si permite ca datele si rapoartele statistice sa aiba o acuratete mult mai mare.

Exista insa sanctiuni care pot ajunge pana la valoarea de 3000 RON. Ceea ce trebuie sa faceti pentru a intra in legalitate este de a modifica actul contitutiv cu noile coduri CAEN. Certificatele de inregistrare ale firmelor se vor preschimba numai in masura in care activitatile principale continute de acestea sunt modificate in noua clasificare.


Sursa: SmartFinancial

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu