sâmbătă, 8 decembrie 2007

UE impune Romaniei: " 2 luni si taxa dispare "

Dupa refuzul noii metode de calcul trimisa de statul roman catre Comisia Europeana, aceasta a trecuta la a doua etapa a procedurii de infrangement impotriva Romaniei problema legata de taxa de prima inmatriculare. CE pune la dispozitie un ultimatum de 2 luni pentru a se conforma celorlalte state membre Uniunii Europene cu modul de taxare a acestui tip de taxa, in caz contrar se va inainta o plangere la Curtea Europeana de Justitie.

"Avem o perioada de doua luni pentru ca, impreuna cu oficialii europeni, sa fie analizate si discutate toate aspectele asa incat sa ajungem la o pozitie de comun acord", a specificat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.

Guvernul Romaniei aminteste ca taxa de prima inmatriculare reprezinta un instrument de protectie a mediului in acord cu reglementarile de limitare a emisiilor de dioxid de carbon.

2 comentarii:

  1. Guvernul Romaniei nu vrea sa inteleaga ca aceasta taxa nu se poate aplica autovehicolelor ce au fost deja inmatriculate intr-un alt stat european.Romania facand parte din spatiul economic european are datoria sa considere orice alta operatie taxata sau efectuata intr-un alt stat ca si cum ar fi fost deja efectuata pe teritoriul sau in egala masura.Deci nu mai este prima inmatriculare.Ei pot aplica aceasta taxa numai vehicolelor care nu au mai fost imatriculate pe teritoriul unui stat european sau tuturor vehicolelor ce urmeaza sa fie inmatriculate indiferent de statul unde au fost inmatriculate anterior inclusiv Romamia.Iar atunci ar putea sa o numeasca TAXA DE MEDIU sau cum vor domniile lor.Deci nu fac decat sa traga de timp. Luati exemplul celui care a intentat proces administratiei fiscale si ve-ti astiga. Si pentru a fi mai usor din punct de vedere financiar toti cei care ati platit aceasta taxa constituitiva intr-o asociatie si porniti aceasta actiune in Grup.Daca guvernul va elimina taxa inainte de a fi condamnat de CE nu va mai fi obligat sa ramburseze banii. Daca se va ajunge la condamnarea Romaniei atunci guvernul va fi obligat sa ramburseze banii. Aceasta taxa nu este ecologica ci numai a servit interesele unor grupuri de importatori de masini noi. Prin programul RABLA se finanteaza din banii publici in schimbul retragerii din circulatie a unui autovehicul (care oricum, nu mai corespunde cerintelor tehnice) o parte din costul cumpararii unui autovehicul nou. Cui credeti ca profita mai mult aceasta finantare? Cumparatorului sau Vanzatorului.

    RăspundețiȘtergere
  2. @xenix - interesant comentariu

    RăspundețiȘtergere