duminică, 2 decembrie 2007

Nu se va mai plati taxa de mediu pentru camioane

"A fost publicata Legea nr. 292/2007 care modifica Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu. La articolul 9, litera b) a fost eliminata mentiunea ca taxele sunt platite si pentru emisiile provenite de la surse mobile, mentinandu-se taxa doar pentru operatorii economici detinatori de surse stationare a caror utilizare afecteaza factorii de mediu.

Din aceasta modificare rezulta ca nu se mai plateste taxa de mediu pentru camioane (surse mobile).


Textul legii este publicat mai jos."

Sursa: BursaTransport.ro





PARLAMENTUL ROMANIEI

L E G E pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic. – Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1193 din 30 decembrie 2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 105/2006, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La articolul 9, litera b) a alineatului (1) va avea urmatorul cuprins:

„b) taxele pentru emisiile de poluanti in atmosfera, datorate de operatorii economici detinatori de surse stationare a caror utilizare afecteaza factorii de mediu, in cuantumul prevazut in anexa nr. 1;”

2. La articolul 11, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:

„Art. 11. – (1) Sumele prevazute la art. 9 alin. (1) lit. a), b), e) si f) se declara si se platesc lunar de catre persoanele juridice si persoanele fizice care desfasoara activitatile respective, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care s-a desfasurat activitatea.”

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR

Bogdan Olteanu

PRESEDINTELE SENATULUI

Nicolae Vacaroiu

Bucuresti, 2 noiembrie 2007

Nr. 292

2 comentarii:

  1. Camioanele polueaza mult mai mult decat autoturismele. Scoaterea taxei pt. acestea si pastrarea pt. autoturisme indica clar interesele guvernului de a proteja importatorii, in special Citroen, al carui reprezentant este Tariceanu.

    RăspundețiȘtergere