marți, 23 octombrie 2007

Groupama a cumparat BT Asigurari

Compania de asigurari franceza Groupama a achizitionat 90% din compania BT Asigurari, in urma unei tranzactii de circa 90 milioane euro. Acesta nu este pretul final, existand probabilitatea de a se modifica in functie de rezultatele financiare anuale ale asiguratorului roman.
Grupul francez intentioneaza sa se situeze in urmatorii trei-cinci ani in primele cinci companii de pe piata romaneasca de profil.
"Estimez ca in urmatorii trei-cinci ani, Romania va deveni pentru noi cea mai importanta piata din regiune dupa cea Rusia, obiectivul nostru concret fiind ocuparea uneia din primele cinci pozitii de pe piata romaneasca de asigurari", a precizat pentru Wall-Street Jean-Francois Lemoux, International General Manager Groupama.

BT Asigurari s-a situat anul trecut pe locul zece pe piata romaneasca de profil. Cifra de afaceri a asiguratorului s-a ridicat la 132,3 milioane de lei (aproape 40 de milioane de euro).

Momentan asiguratorul va activa pe piata cu numele de BT Asigurari, insa compania va prelua numele actionarului majoritar si vom asista la o campanie de rebranding. "Ne vom reintalni cu oficialii BT pentru a defini strategia companiei de asigurari pentru urmatorul an. Inca nu am decis daca vom schimba conducerea companiei, insa potrivit politicii noastre, numim doi-trei manageri la conducerea fiecarei divizii", a apreciat Jean-Francois Lemoux.

Groupama este unul dintre cei mai importanti asiguratori francezi, clasandu-se pe locul trei si are filiale in Grecia, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Spania, Ungaria, Turcia, China si Vietnam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu